Türk gıda devi satıldı 'Onlarca ülkeye ihracat yapıyor'

Türk gıda devi satıldı 'Onlarca ülkeye ihracat yapıyor'
Medusa Yatırım Holding A.Ş. (“Medusa”), sahip olduğu imtiyazlı Selçuk Gıda Endüstri İhracat İthalat A.Ş. (SELGD) hisselerinin devri konusunda anlaşmaya vardı.

Türkiye'de son dönemde önemli satın almalar gerçekleşiyor.

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) duyurusuna göre, Selçuk Gıda'yla ilgili işlem öncesinde Medusa'nın imtiyazlı hisselerinin yüzde 75'i Bulls Yatırım Holding'e ve yüzde 25'i ise Umut Güner'e devredildi.

Bulls Yatırım Holding, gıda sektöründe faaliyet gösteren Selçuk Gıda'yı devralarak portföyünü genişletti. Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akkaya, bu yatırımın ileriye dönük hedeflere ulaşmada önemli bir rol oynayacağına inandıklarını belirtti.

Finans, gıda ve teknoloji alanlarında yatırımları bulunan Bulls Yatırım Holding’in kurucusu olan Kemal Akkaya, yeni satın almalara açık olduklarını ve fırsatları değerlendirebileceklerini söyledi.

BULLS YATIRIM HOLDİNG A.Ş. HAKKINDA

27 Aralık 2023 tarihinde, Lydia Yatırım Holding'in iş birliğiyle, Bulls Yatırım Holding'in imtiyazlı paylarını satın alarak, Link Bilgisayar adlı firma teknoloji sektörüne adım attı. Link Bilgisayar, dünya çapında en son teknolojileri kullanarak yazılım paketleri geliştirmektedir.

Bulls Yatırım Holding Selçuk Gıda'nın (SELGD) yönetim kontrolünü devraldı - Dünya Gazetesi

Ayrıca, Bulls Yatırım Holding, teknoloji, mikro mobilite, spor, gıda, sürdürülebilir enerji ve sağlık alanlarına odaklanmış yenilikçi yatırımlar gerçekleştiren Bulls Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın yüzde 75 hissedarı konumundadır.

SELGD HAKKINDA

SELÇUK GIDA ENDÜSTRİ İHRACAT İTHALAT A.Ş.

Selçuk Gıda (SELGD), ALHARAL ve FRANCO ailelerinin liderliğindeki kurutulmuş meyve sektörünün önde gelen temsilcilerinden biridir.

Şirket, ürünlerinde sağladığı güvenilirlik ve mükemmel fiyat-kalite dengelesiyle tanınmaktadır. Selçuk Gıda, kendi ambalajlarıyla birlikte Eagle Brand markası altında toptan ve perakende paketlerde gıda hizmeti sunmakta ve ayrıca özel markalar altında 30'dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir.

Sofit markasıyla sağlıklı atıştırmalıklar sektöründe hem ulusal hem de uluslararası pazarlarda kendine sağlam bir yer edinmiştir.

Şirket, 1998 yılından bu yana İstanbul Borsası'nda işlem gören bir halka açık şirket olarak faaliyet göstermektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.