Coca Cola dev şirketi satın aldı 'İmzalar atıldı'

Coca Cola dev şirketi satın aldı 'İmzalar atıldı'
Anadolu Grubu’na bağlı Coca-Cola İçecek, dev şirketin bütün hisselerini satın aldığını açıkladı.

Anadolu Grubu’na bağlı Coca-Cola İçecek, bağlı ortaklığı CCI International Holland ile birlikte, The Coca-Cola Company'nin bağlı ortaklığına ait olan Coca-Cola Bangladesh Beverages'deki yüz 100 hissesinin satın aldı.

Coca-Cola İçecek'in 2024 yılı içinde tamamlanması beklenen satın alma için 2 eşit taksitte 130 milyon dolar ödeme yapacağını belirtilirken satın alınan şirketin Coca-Cola İçecek'in tedarikçisi olduğu da gözlerden kaçmadı.

arton91363.jpg

BU SATIN ALMA NEYİN HABERCİSİ ?

Bu bilgilere dayanarak, Coca-Cola İçecek'in satın alınan şirketin tedarikçisi olduğunu varsayarsak, bu satın almanın Coca-Cola İçecek'in tedarik zincirini güçlendirmek veya genişletmek için yapıldığını düşünebiliriz. Satın almanın gerçekleşmesiyle birlikte, Coca-Cola İçecek daha iyi bir tedarik ve operasyonel entegrasyon sağlayarak rekabet avantajı elde edebilir.

Coca-Cola İçecek'in KAP'a gönderdiği bilgiye göre 2024 yılı içinde tamamlanması beklenen satın alma için 2 eşit taksitte 130 milyon dolar ödenecek. Satın alınan şirket aynı zamanda Coca-Cola İçecek'in tedarikçisi durumunda.

Coca-Cola İçecek'in KAP'a gönderdiği konu ile ilgili açıklama şöyle:

coca-sgjfasd.jpg

kap-aciklama.jpg

“Coca-Cola İçecek A.Ş. ("CCI" veya "Şirketimiz") - tamamına sahip olduğu bağlı ortaklığı CCI International Holland B.V. ("CCIHBV") ile birlikte, The Coca-Cola Company'nin ("TCCC") bir bağlı ortaklığına ait olan Coca-Cola Bangladesh Beverages Limited'deki ("CCBB") 0 hissesinin satın alınması için bugün bir hisse alım sözleşmesi ("SPA") imzalamıştır.

CCBB'nin ana hissedarı doğrudan CCIHBV olacaktır. CCBB, Bangladeş'de TCCC'nin gazlı ve gazsız içecek markalarının üretim, satış ve dağıtım faaliyetlerini yürüten iki şişeleyici şirketten biridir.

Yapılan anlaşma ile CCI, CCBB'nin sermayesini temsil eden payların 0'ünü 130 milyon ABD Doları olan işletme değerinden kapanış tarihi itibariyle tahmini net finansal borcun düşülmesi ile hesaplanacak olan hisse değeri ("Hisse Değeri") karşılığında satın alacaktır. Hisse Değeri, bir fiyat düzeltme mekanizmasına tabi olup CCBB'nin kapanış tarihi itibariyle net finansal borcunun kapanıştan sonra yapılacak bir kapanış denetimi ile nihai hale gelmesiyle yeniden hesaplanacaktır. Satın almanın CCIHBV'nin mevcut nakit kaynakları tarafından finanse edilmesi ve CCI'nın net kaldıracı üzerinde hafif bir etki oluşturması beklenmektedir.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.