Ev sahiplerine yeni yasak 'Evinde onu bulunduran kiraya veremeyecek'

Ev sahiplerine yeni yasak 'Evinde onu bulunduran kiraya veremeyecek'
Evini kiraya vermek isteyen ev sahiplerine yeni bir yasak getirildi. Getirilen yasağın uygulamaya gireceği tarih belli oldu.

Evini kiraya veren ev sahipleri birçok kurala tabi tutulurken kurallara bir yenisi daha eklendi. Evinde onu bulunduran ev sahiplerinin kesinlikle evlerini kiraya veremeyeceği belirtilerken, yürürlüğe gireceği tarih açılanarak ev sahiplerinin evlerinde düzenleme yapabilmesi adına süre tanımlandı.

eneg.jpg

Yeni gelen bu uygulama ile, Airbnb, evlerin içine güvenlik kamerası konulmasını tamamen yasakladı. Daha önce oturma odası veya koridor gibi ortak alanlara belli şartlar altında kamera konulabiliyordu. Airbnb'nin Topluluk Politikası ve Ortaklıklardan Sorumlu Başkanı Juniper Downs, "Bu değişiklikler, konuklarımızın, ev sahiplerimizin ve gizlilik uzmanlarımızın görüşleri alınarak yapıldı. Politikalarımızın küresel topluluğumuza uygun olmasını sağlamak amacıyla geri bildirim almaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

konut-1.jpg

YÜRÜRLÜĞE GİRECEĞİ TARİH BELLİ OLDU

Bu yeni kural, 30 Nisan'dan itibaren yürürlüğe girecek.

BU UYGULAMANIN AMACI NE ?

Ev kiralama platformu Airbnb, ev sahipleri ve misafirleri arasında önemli bir konuyu düzenleyen yeni bir kuralı duyurdu. Şirket, dünya çapında kiralanacak evlerin içine güvenlik kamerası yerleştirilmesini kesinlikle yasakladı. Airbnb, misafirlerin "mahremiyetine öncelik verme" amacıyla böyle bir adım attığını belirtiyor.

Airbnb, önceden oturma odası veya koridor gibi "ortak alanlar" olarak kabul edilen yerlere belirli koşullar altında güvenlik kamerası yerleştirilmesine izin veriyordu. Bu koşullar genellikle ilanlarda kameranın varlığını belirtmek ve kameraları açıkça görülebilir bir şekilde konumlandırmayı içeriyordu.

Ancak banyo ve yatak odası gibi mahremiyet alanlarına kamera yerleştirmek yasaktı. Ancak bugün alınan karar, evlerin içine hiçbir şekilde kamera konulamayacağını belirtti. 30 Nisan'dan itibaren yürürlüğe girecek olan bu kural değişikliğiyle, evin dışına güvenlik kamerası yerleştirmek ise belirli koşullar sağlandığında serbest olacak.

Buna göre ev sahipleri, ilanlarında dışarıda kamera bulunduğunu ve bu kameraların konumunu açıkça belirtmek zorunda kalacaklar. Ancak dışarıya konumlandırılan ve içeriyi izleyen kameralara da izin verilmeyecek. Ayrıca "mahremiyet alanı" olarak kabul edilebilecek belirli dış mekanlarda da kamera kullanımı yasaklanacak.

ev-anahtarisa.jpg

Airbnb'nin bu hamlesi, son zamanlarda farklı ülkelerdeki misafirlerin şikayetleri üzerine geldi. Birçok kişi, evlerde gizli kameralar bulduklarını iddia ediyordu. Ev içindeki kameraların tamamen yasaklanmasıyla birlikte, bu tür gizli kameraların önüne geçip geçmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Airbnb'nin Topluluk Politikası ve Ortaklıklardan Sorumlu Başkanı Juniper Downs, "Amacımız, Airbnb topluluğuna neyin beklenildiği konusunda daha net kurallar oluşturmaktı. Bu değişiklikler, konuklarımızın, ev sahiplerimizin ve gizlilik uzmanlarımızın görüşleri doğrultusunda yapıldı. Politikalarımızın küresel topluluğumuza uygun olmasını sağlamak amacıyla geri bildirim almaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.