İş makinesinin kepçesine takıldı 'Yer altından çil çil fışkırdı

İş makinesinin kepçesine takıldı 'Yer altından çil çil fışkırdı
Amasra'da gerçekleştirilen sondaj çalışmasında beklenmedik bir keşfe imza atıldı.

İş makinesinin kepçesine takılan bir nesne, ekiplerin dikkatini çekti ve derhal inceleme başlatıldı. Kazı alanına inen işçiler, hiç beklemedikleri bir anda tarihi bir hazinenin ortaya çıkmasına şahit oldular. Kerpiçlerin altında Roma dönemine ait altın yüzükler ve küpeler bulundu.

ekran-goruntusu-2024-03-12-085213.png

Amasra ilçesinde, Fatih Mahallesi'nde yapılacak olan kaymakamlık lojman inşaatı için sit alanı olan bir bölgede, Amasra Müze Müdürlüğü öncülüğünde 6 farklı noktada sondaj kazıları gerçekleştirildi.

ekran-goruntusu-2024-03-12-085219.png

Yaklaşık 3 metre derinliğinde yapılan sondaj çalışmalarında, kerpiçlerin yanı sıra 4 mezar da gün yüzüne çıkarıldı. Bu mezarlarda, altın küpeler, yüzükler, gözyaşı şişeleri ve kandiller gibi tarihi eserler bulundu.

ekran-goruntusu-2024-03-12-085225.png

Amasra Müze Müdürlüğü yetkilileri, bulunan eserlerin yaklaşık 2 bin yıllık olduğunu ve Roma dönemine ait olduklarını tespit etti. Bu taşınabilir tarihi eserler, Amasra Müze Müdürlüğü'ne götürülerek kayıt altına alındı. Bu keşif, Amasra'nın zengin tarihine ve kültürel mirasına ışık tutan önemli bir buluntu olarak kaydedildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.