'Huawei telefonlarda o uygulamalar açılmayacak' Çinli şirketten devrim niteliğinde hamle

'Huawei telefonlarda o uygulamalar açılmayacak' Çinli şirketten devrim niteliğinde hamle
ABD ile Çin arasında yaşanan ticari çekişmeler ve yaşanan ambargolar Huawei’nin Android’den ayrılmasını gündeme getirdi.

Huawei kısa bir süre önce kendi işletim sistemi olan HarmonyOS’u kullanıma sunmuştu. Google’ın desteğini Huawei’ye sunmamasıyla başlayan süreçte ortaya çıkan yeni işletim sistemi HarmonyOS, Huawei kullanıcılarının Android uygulamalara dışarıdan erişimini sağlıyordu.

Yeni gündeme gelen iddialara göre, şirket HarmonyOS Next sürümüyle Android’e veda etmeye hazırlanıyor.

sms7.jpg

ANDROİD’İ TAMAMEN BIRAKIYOR

Kendi işletim sistemini geliştirmek zorunda kalan Huawei, yeni telefonlarında Android tabanlı uygulamaların kullanımına izin vermeyecek. Önceki yıllarda Google’a ait olan ve Android uygulama indirimine olanak tanıyan Play Store hizmetini kullanamayan Huawei kendi işletim sistemini geliştirmiş, Android tabanlı uygulamaların telefonlarına indirilerek kullanılabilmesini bu işletim sistemiyle mümkün kılmıştı.

Ancak yeni bir işletim sistemi güncellemesi HarmonyOS Next ile Android kullanımını tamamen bırakacak. Böylece Android tabanlı uygulamalar artık Huawei cihazlarda kullanılamayacak.

BU YILIN BAŞINDA İŞLETİM SİSTEMİNİ DUYURDU

Huawei şirketi, bu yılın başında gerçekleştirdiği bir konferansla HarmonyOS Next işletim sistemini anlatmıştı. Kullanılması planlanan bu işletim sisteminin detaylarını vermeyen şirketle ilgili iddialara göre Android uygulamaları bu sistemde yer almayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.