Google'dan nefes aldıracak hamle 'O masraf tarih oluyor'

Google'dan nefes aldıracak hamle 'O masraf tarih oluyor'
Google’ın Fotoğraflar uygulaması sayesinde fatura gecikme masrafından kurtulacaksınız. İşte ayrıntılar…

Teknoloji devi Google, Fotoğraflar uygulaması ekleyebileceğiniz yeni bir yapay zeka temelli özellik üzerinde çalışıyor. Faturalarını çekip uygulamada kaybolan ve bu yüzden gecikmiş ödemelerle karşılaşan kullanıcılar için tasarlanan bu özellik, zaman içinde biriken yüksek gecikme masraflarından kurtulmalarına yardımcı olabilir. Fatura ödemelerini hatırlatan ve kullanıcıları mali sorunlardan koruyan bu yenilikçi özellikle, finansal yönetimde pratik bir çözüm sunmayı hedefliyor.

Google Fotoğraflar uygulamasından bir faturanın fotoğrafını seçtiğinizde ekranın alt kısmına yakın bir yerde, kutucukların çinde “Metni Kopyala” veya “Lens” gibi ifadeler bulunan bazı seçenekler bulunur. Yeni bir kutucuk, bu seçeneklerin arasına bir de “Hatırlatıcıyı Ayarla” seçeneğini ekleyecek.

google-fotograflar-hatirlatici-ozelligi-1.jpg

Üzerine dokunduğunuzda faturanın resmine bir ad vermenizi, faturanın senkronize edilmesini istediğiniz Takvim hesabını seçmenizi, hatırlatıcının Google Takvim’de görünmesini istediğiniz tarih ve saati seçmenizi isteyen bir açılır pencere görünecektir. Ardından fotoğrafın bağlantısı açılır pencerenin altına otomatik olarak eklenecektir. Google Fotoğraflar uygulamasında bunu rahatça bulabileceksiniz.

“Hatırlatıcıyı Ayarla” seçeneğini her fotoğrafta görünmeyeceğini, yalnızca metin veya tarih içeren fotoğraflarda görüneceğini de hatırlatmakta fayda var. Makine Öğrenimi, uygulamanın fotoğrafınızın konusunun bir fatura olup olmadığını belirlemesine yardımcı olacağından yapay zekanın devreye girdiği yer tam olarak burası.

Bazı faturalarınızı zamanında ödemeyi sürekli unuttuğunuz için gecikme ücreti ödemek zorunda kalmaktan sıkıldıysanız, bu yeni özellik yalnızca yararlı olmakla kalmayıp aynı zamanda size para tasarrufu da sağlayabilir. Hatırlatıcı ekleme özelliğinin tüm kullanıcılara sunulan ana uygulamaya ne zaman geleceği hala bilinmiyor.

Bu yeni özellik Google Fotoğraflar uygulamasının 6.61 sürümünde test edildiği ve ne zaman yayınlanacağının belli olmadığı açıklandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.