Sosyal medya kullanıcıları bu haberi bekliyordu 'Artık hesabınızı tamamen silebileceksiniz'

Sosyal medya kullanıcıları bu haberi bekliyordu 'Artık hesabınızı tamamen silebileceksiniz'
Geçtiğimiz aylarda yeni çıkan Threads platformuna dahil olanlar, hesaplarını Instagram hesaplarını silmeden silemediklerini fark etmişti. O ‘sorun’ çözüldü.

Teknolojik gelişmeler üzerinde hızlı çalışmalar yapan sosyal medya şirketi Meta, eski adı Twitter olan X platformuna rakip olarak geliştirdiği Thread isimli uygulamasını Instagram’la bağlamıştı. Bu yılın temmuz ayında piyasaya sürdüğü Thrads, kısa sürece milyonlarca kullanıcının telefonunda yerini buldu.

threads2.jpg

Çoğu kullanıcının hesap oluşturmasına karşın Threads kullanımları bir ay içinde azaldı ve aktif kullanıcı sayısı yere çakıldı. Ayrıca Threads öyle bir şekilde piyasaya sürüldü ki, Instagram’a olan bağlılığı nedeniyle Threads hesabını silmek isteyen kullanıcılar büyük bir engelle karşılaştı. Threads üzerinde oluşturulan hesaplar, Instagram hesabının silinmesi şartı karşılığında silinebiliyordu.

threads1.jpg

Ancak sosyal medya kullanıcıları, önce indirdikleri fakat sonra kullanmak istemedikleri hesaplarını kapatmak istiyorlardı. Instagram platformunu aktif olarak kullanıyor olsalar bile sadece Threads hesaplarından vazgeçmenin yollarını arıyorlardı.

Son dönemde Meta’nın yaptığı değişiklik sayesinde kullanıcılar, Instagram hesabını silmeden de Threads hesaplarını silebilecekler.

threads3.jpg

THREADS HESABI NASIL SİLİNİR?

Konuya açıklık getiren Instagram başkanı Adam Mosseri, Threads kullanıcılarının hesaplarını Instagram profillerini silmeden de kalıcı olarak silebileceğini söyledi. Peki, Threads hesabı nasıl silinir? İşte detaylar…

Profilini silmek isteyen kullanıcıların önce Threads hesabına girmeleri gerekiyor. Ardından ‘Ayarlar’ bölümüne girerek buradan ‘Hesap’ > ‘Profili sil veya devre dışı bırak’ seçeneklerini kullanarak hesaplarını kaldırabilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.