Google harekete geçti: 3 Hafta içinde hesaplarınız silinecek

Google harekete geçti: 3 Hafta içinde hesaplarınız silinecek
Google, Gmail hesaplarında temizlik yapmaya hazırlanıyor.

Google, aktif olmayan Gmail hesap sahiplerine, kayıtlarını güncellemeleri ya da hesaplarını kaybetme riskiyle karşı karşıya oldukları konusunda üç haftalık bir uyarı gönderdi.

İnternet devi, iki yıldır aktif olmayan milyonlarca Gmail hesabını kaldırmayı planlıyor. Bu hamle ile, etkilenen hesap sahiplerinin e-postalarını, belgelerini, fotoğraflarını ve videolarını kalıcı olarak kaybetmelerine neden olabilir.

5ccb186d021b4c0594462243.webp

Google'ın bu hareketi, Aralık 2023'te yürürlüğe girecek. Google, tüm Google ürünlerinde Google Hesapları için inaktivite politikasını iki yıla güncellediğini söylüyor.

Google'ın pasif Google hesaplarını silme hamlesi, güvenlik açısından olumlu etkilere sahip olduğu belirtiliyor.

HACKERLAR TARAFINDAN ELE GEÇİRİLME RİSKİ YÜKSEK

Aktif Google kullanıcılarını Phishing, hesap ele geçirme ve dolandırıcılık gibi güvenlik tehditlerinden koruması bekleniyor. Pasif Google hesapları, hackerlar tarafından ele geçirilme riski daha yüksek. Etkilenen pasif veya kullanılmayan Gmail hesap sahiplerine, herhangi bir işlem yapılmadan önce çok sayıda bildirim gönderilecek.

d40ea5aa878e793808111ab122d7f4db.jpg

Etkilenen hesapların ilişkili kurtarma e-posta adreslerine de bildirimler gönderilecek. Google, etkilenen hesaplara zaten e-posta göndermeye başladı. Hesaplarının silinme riski olan hesap sahipleri, bir e-posta açarak veya göndererek, Google Drive'ı açarak ya da Google Play Store'dan bir uygulama indirerek bunu önleyebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.