Google ile Apple'ın dev reklam anlaşması

Google ile Apple'ın dev reklam anlaşması
Google, Apple’ın Safari tarayıcısı aracılığıyla yapılan arama reklamlarından elde ettiği gelirin yüzde 36’sı ile Apple’a ödeme yapıyor. İşte tüm detaylar...

Google, Apple'ın Safari tarayıcısı aracılığıyla yapılan arama reklamlarından elde ettiği gelirin yüzde 36'sı ile Apple'a ödeme yapıyor.

Apple'ın Kullanıcı Erişim İznine Google'dan Engel

Chicago Üniversitesi profesörlerinden Kevin Murphy, Adalet Bakanlığı'nın Washington'daki antitröst davasında Google'ı savunurken verdiği ifade sırasında bu rakamı açıkladı.

ARAMA DEVİ GOOGLE, 26,3 MİLYAR DOLAR ÖDEDİ

Google, Apple ve diğer distribütörler üzerinde varsayılan arama motoru olmasını sağlamak için yalnızca 2021 yılında 26,3 milyar dolar gibi çarpıcı bir miktar ödediği ortaya çıktı.

Google e Apple abrem semana de resultados de empresas trilionárias | Exame

Geçen hafta mahkemeye başvuran Google, anlaşma hakkında ek bilgilerin açıklanmasının "Google'ın hem rakipleri hem de diğer karşı taraflar karşısındaki rekabetçi konumunu makul olmayan bir şekilde zayıflatacağını" savundu.

İki şirket 2002 yılından bu yana Google'ı Apple'ın Safari'sinde varsayılan arama motoru yapan bir ortaklığa sahip.

Apple ve Google, COVID-19 karşısında güçlerini birleştirdi - Webrazzi

GOOGLE'IN EN ÖNEMLİ ANLAŞMASI OLARAK BİLİNİYOR

Bugün bu anlaşma, ABD'de en çok kullanılan akıllı telefon olan iPhone'un arama motorunu belirlediği için Google'ın varsayılan anlaşmalarının en önemlisi olduğu belirtildi.

Adalet Bakanlığı'nın, Google'ın arama motoru ve arama reklamcılığı pazarlarındaki hakimiyetini yasadışı sürdürdüğünün kanıtı olarak bu anlaşmayı hedef aldığı belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.