Hatice Karahan kimdir nerelidir 'Prof Dr Hatice Karahan’ın görevi ne

Hatice Karahan kimdir nerelidir 'Prof Dr Hatice Karahan’ın görevi ne
Son günlerde ekonomi gündeminde ismi sıkça anılmaya başlayan Hatice Karahan kimdir, nerelidir? Eğitimi ve yaptığı çalışmalar hakkında detaylar…

Ekonomi konularında gündemi takip edenler, ekonomiye ilgi duyanlar ve bu alandaki çalışmalarla ilgili bilgi almak isteyenler Hatice Karahan kimdir sorularını soruyor.

Prof. Dr. Hatice Karahan hakkında detayları merak edip araştırma yapanlar, geçtiğimiz günlerde yoğun olarak bu ismi arattı.

Hatice Karahan, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı görevini yürütmektedir. Peki, Hatice Karahan kimdir? Hatice Karahan nerelidir, hangi işlere imza atmıştır? Eğitimi ve hayatı hakkında detaylar neler?

tcmb-baskan-yardimciligina-atanan-hatice-karahan-kimdir-hatice-karahan-hangi-gorevlerde-bulundu-kac-yasinda-nereli.webp

HATİCE KARAHAN KİMDİR NERELİDİR?

Prof. Dr. Hatice Karahan 1978 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden 1999 yılında mezun olan Karahan, 2001 yılında ise iktisat yüksek lisans derecesini aldı. Tüm bu eğitiminin üzerine akademik çalışmalarına ABD’de devam etti.

Syracuse Üniversitesi'nde 2006 yılında ekonomi doktorası yapan Karahan, üniversitenin bünyesinde yer alan bir araştırma biriminde çalışmalarına devam etti. Ardından Türkiye’ye dönerek çeşitli okullarda ders verdi.

Karahan, TÜBİTAK'ta danışmanlık görevinin ardından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) gibi kurumlarda ekonomi danışmanlığı görevini üstlendi.

İstanbul Medipol Üniversitesi, Ekonomi ve Finans Bölümü kurucu bölüm başkanlığını yürüten Karahan, 2020 yılında profesör unvanına sahip oldu.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan, 2017 yılında Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine atandı. 28 Temmuz 2023 tarihindeyse Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanarak görevini ifa etmeye başladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.