Evlilik kredisi nasıl alınır '2024 evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır

Evlilik kredisi nasıl alınır '2024 evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan evlilik kredisi tüm detaylarıyla merak edilmeye başlandı.

Evlilik yoluna girmeyi düşünen, evlenmeye karar vermiş çiftler için sevindirici haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geldi. Çiftlerin mutlu anlarında ceplerini rahatlatması için ödenmesi planlanan evlilik kredisi başvurusu ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, evlilik kredisi nasıl alınır, kimlere verilir?

neds-vow-to-be-budget-conscious-this-wedding-season.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından açıklanan evlilik kredisi, yeni evli olacak çiftler için fırsat olarak değerlendirilmeye başlandı. 48 vadeli faizsiz kredi desteği olan evlilik kredisi nasıl alınır?

EVLİLİK KREDİSİ NASIL ALINIR?

Durumu evlenmek için elverişsiz olan, nakit paraya sıkışan çiftlere iyi bir can suyu olması planlanan evlilik kredisi, şartların karşılanması sonucu alınabiliyor. Bakanlık tarafından verileceği tarih duyurulduğunda çiftler başvuru yaparak evlilik kredisi alabilirler. Evlilik kredisi başvurusu yapılabilmesi için öncelikle bakanlık tarafından başvuru tarihlerinin verilmesi gerekiyor.

2d658246d62ec3a48cce0983188256b5.jpg

Evlilik kredisi nasıl alınır diye soranlar aynı zamanda bu kredinin detaylarını da merak ediyor. İki yıl geri ödemesiz olarak düşünülen kredinin faizsiz olacağı biliniyor.

EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR?

Faizsiz ve iki yıl geri ödemesiz sunulan evlilik kredisi ne kadar olduğu merak edilen kredilerdendir. Evlilik kredisinin 150 bin TL olduğu duyuruldu. Aynı zamanda 48 ay vadeli faizsiz kredi için gün sayılmaya başlandı.

yyt28d93f0k0vmnehxc47q.webp

Yeni evlenecek olan, yuva kurmak için detayları merak eden çiftler 150 bin TL evlilik kredisi ne oldu sorularını sormaya başladı. Kredinin başvuru tarihlerinin yakın zamanda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulması bekleniyor.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI 2024

150 bin TL evlilik kredisi hakkındaki detayları sorgulayan nişanlı çiftler, evlilik kredisi yaş şartı ne, diğer şartlar neler diye evlilik kredisi şartları hakkında detay öğrenmek için internette araştırma yapmaya başladı.

ixd.webp

Aile ve Gençlik Fonu üzerinden yapılacak evlilik kredisi ödemesinin şartları şu şekilde:

Evlenmeyi planlayan çiftlerin evlilik kredisi yaş şartı olan 18-27 yaşlarının arasında olmaları gerektiği konuşuluyor. Aynı zamanda evlilik kredisi şartları arasında toplam gelir durumu da bulunuyor. Henüz şartlar tam olarak netleşmese de çiftlerin bu şartlara hazırlıklı olmaları gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.