İshale ne iyi gelir ‘Bıçak gibi kesecek yöntem ne’ Kahve geçirir mi

İshale ne iyi gelir ‘Bıçak gibi kesecek yöntem ne’ Kahve geçirir mi
Aniden giren kramplarla birlikte ishal can sıkıcı olabilir. İşte bu yüzden ishale ne iyi gelir, ishali bıçak gibi ne keser gibi sorularınızın yanıtını sizin için araştırdık.

Bir hastalığın belirtisi olarak karşımıza çıkabilecek ishal, günlük yaşamı zorlayıcı etkileri olabilen bir sorundur. İshal için kesin çözüm arayan kişiler ishale ne iyi gelir merak ederler. Hatta ishali bıçak gibi kesen yöntemi öğrenmek için araştırmalarını yapmaya başlarlar.

Kimileri kahve tüketmenin ishale iyi geleceğini savunurken kimisi ise bunun kötü bir fikir olduğunu düşünebilir. Ancak bu konuda farklı yöntemler bulunuyor. Eğer siz de ishale ne iyi gelir, ishale kahve iyi gelir mi, ishal için ne yapılır merak ediyorsanız bilmeniz gereken birkaç nokta bulunuyor.

abdominal-pain-and-cramps-1-11zon-002.jpg

İSHALE KAHVE İYİ GELİR Mİ?

Öncelikle net bir şekilde cevap verilmeli ki; ‘kahve içmek ishale iyi gelmez’. Bağırsak hareketlerini düzenlemesi istenen kahve, sıcak suyun da etkisiyle ters etkiye neden olabilir. İshale kahve iyi gelir mi diye soranlar, kahveyi demleyip içmemeleri gerektiğini bilmeliler.

İshale kahve iyi gelir mi sorusuna hayır cevabını vermek için ikinci bir neden daha var. Kahvenin içerdiği kafein, mideyi uyararak sindirim sistemini çalıştırır. Bu birinci nedene ek olarak kahve içmek, daha sık idrara çıkmanıza neden olacağından vücuttaki su oranını düşürür. Zaten ishalken su kaybı yaşayan vücut daha fazla su kaybeder. Bu da oldukça tehlikelidir.

İshale kahve iyi gelir mi diye merak edenler için kuru kahve kürü yöntemi, bazı kişiler tarafından öneriliyor. Kahveyi pişirerek ya da demleyerek tüketmenin tehlikesine karşı bir miktar kahve çiğnemek daha masum olabilir.

boli-v-zhivote-jiq5-002.jpg

Bunun için bir tatlı kaşığı Türk kahvesinin içerisine biraz limon sıkarak yiyebilirsiniz. İshali kestiğine inanılan bu yöntem bünyeden bünyeye farklılık gösterebilir.

EVDE İSHALE NE İYİ GELİR?

İshal olan kişilerin öncelikle ne yapmaları gerektiğini bilmeleri önemlidir. Bol su tüketmek, ishalle birlikte kaybedilen suyu yerine koymak için son derece elzem bir durumdur. İshal olduğunuzda yanınızdan suyunuzu eksik etmemeye çalışmalısınız.

Aynı zamanda ishal olanların bazı yiyeceklerden kaçınması da gerekiyor. Laktoz intoleransı olanların süt ve süt ürünlerinden uzak durmaları buna örnek olarak gösterilebilir. Bunun dışında baharatlı yiyecek tüketmemek, gazlı içeceklerden uzak durmak, alkol almamak, kızartma, karpuz kavun, soğan, sarımsak, kafeinli içecekler ile acı biber tüketmemek gerekiyor. Evde ishale ne iyi gelir diye soranlar için bazı yiyeceklerin tüketilmesi iyi olacaktır. Peki bu yiyecekler neler? İşte ishale iyi gelen yiyecekler listesi:

Patates haşlayıp bol bol yiyerek ishalin önüne geçebilirsiniz. Ayrıca bu midenizi de rahatlatacaktır.

Lif oranı düşük besinler de ishale iyi gelen yiyecekler arasında sayılırlar. Bunlar muz, pirinç lapası, elma püresi veya kabuksuz elma, taze havuç, et suyu çorbası, iyi pişmiş yeşil sebze, yoğurt, ayran, yağsız et, yumurta gibi yiyeceklerdir. İshale iyi gelen yiyecekler tüketilerek yavaş yavaş ishalin nasıl kesildiğine şahit olabilirsiniz.

EVDE İSHAL İÇİN NE YAPILIR? İSHALİ BIÇAK GİBİ NE KESER?

İshale iyi gelen yiyecekler listesinden beslenseniz bile günlük yaşamınızın kötü etkilendiği bir zamandaysanız ve anında ishali kesmek istiyorsanız evde ishal için ne yapılır ve ne çabuk keser diye sorguluyorsanız uzmanların önemli bir tavsiyesi daha bulunuyor.

İshali bıçak gibi ne keser, en iyi ishal kesen yöntem ne diye soranlar için kuru karanfil tavsiye ediliyor. İshali bıçak gibi kestiği söylenen kuru karanfil, kür olarak uygulandığında rahatlatıp ishali keser. Bağırsak hareketliliğini birkaç saat içinde ortadan kaldıran bu yöntemi uygulamak için 7-8 adet karanfil tohumuna ihtiyacınız var.

i-002.webp

Sabah kahvaltısından 1 saat sonra, 7-8 karanfil tohumunu çiğnemeden suyla yutmalısınız. Akşam da yemekten 2 saat önce aynı işlemi tekrarlamalısınız. Ancak dikkat; sıcak veya ılık su kullanmayın. Su oda sıcaklığında, normal içme suyu ısısında olmalıdır. En fazla bir hafta kullanabileceğiniz bu yöntem ishali bıçak gibi keserek günlük yaşantınızda kolaylık sağlar. İshale ne iyi gelir diye soranlar için karanfil önerilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.