Murat Kurum kimdir 'Murat Kurum nereli ve kaç çocuğu var'

Murat Kurum kimdir 'Murat Kurum nereli ve kaç çocuğu var'
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Murat Kurum kimdir? Siyasetçinin nereli olduğu, kaç çocuğu olduğu gibi detaylar merak ediliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kongresinde açıklanan İstanbul Belediye Başkan Adayı Murat Kurum hakkındaki detaylar merak edilmeye başlandı. Partinin adayı Kurum, geçmiş yıllarda hangi görevlerde bulundu, nereli, evli mi, kaç çocuğu var?

AK Parti’nin İstanbul adaylığını açıklamasıyla bilmeyenler Murat Kurum kimdir sorusunu sormaya başladı. Sayıları her gün artan ‘Murat Kurum kim’ sorusunu soranlar için Murat Kurum ile ilgili genel bilgileri verelim.

MURAT KURUM KİMDİR VE NERELİDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti tarafından aday gösterilen Murat Kurum Ankara’da 1976 yılında doğdu.

murat-kurum-kimdir-akp-istanbul-adayi-murat-kurum-kimdir.webp

Lise eğitimini Ankara Mimar Kemal Lisesi’nde gören Kurum, ardından Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünde üniversite eğitimini gördü.

Eğitimini tamamladıktan sonra özel sektörde çalışan ve ülkenin farklı bölgelerindeki şantiyelerde görev alan Kurum, 2005 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda (TOKİ) uzman olarak çalışmaya başladı.

Murat Kurum TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürü olarak göreve getirildi. Ardından 2009 yılından 2018 yılına kadar Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevindeydi.

Murat Kurum kimdir diye merak edenler, hangi yıl bakanlık yaptığını da merak ediyor. Kurum, 2018 yılında Erdoğan’ın kabine açıklamasıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak göreve getirildi. Daha sonradan 2021 yılında bakanlığın adı değişerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı oldu.

f0xawp0agamuws5.jpg

Kurum’un bakanlığı döneminde, “Türkiye’nin Maldivleri” olarak anılan Salda Gölü’ne ‘Millet Bahçesi’ yapımı ile tepkilerin odağı haline geldi.

MURAT KURUM ASLEN NERELİ?

Ankara’nın Çankaya ilçesinde dünyaya gelen 47 yaşındaki Murat Kurum’un aslen Konyalı olduğuna dair bilgiler internette yer alıyor.

MURAT KURUM KİMDİR KAÇ ÇOCUĞU VAR?

AK Parti’nin İstanbul için aday gösterdiği isim olan Murat Kurum’un kaç çocuğu olduğu bilgisi de hakkında merak edilen bilgiler arasında yer alıyor.

Murat Kurum 2000 yılında Şengül Kurum ile evlendi ve 3 çocuğu bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.