Fahri trafik müfettişinin kestiği ceza için emsal olacak karar

Fahri trafik müfettişinin kestiği ceza için emsal olacak karar
Ankara'da bir sürücü yayaya geçiş hakkı tanımadığı için fahri bir trafik müfettişi tarafından kendisine kesilen cezayı mahkemeye taşıdı. Yargı süreci sonunda mahkeme fahri müfettişin verdiği cezanın denetim mekanizmalarına uygun olmadığına hükmederek cezayı iptal etti.

Ankara'da gerçekleşen bir olayda 3. Sulh Ceza Hakimliği bir fahri trafik müfettişinin yaya geçidinde yayalara yol vermeyen bir sürücüye uyguladığı idari para cezasını iptal etti. Başkentteki olay, trafik ışığı olmayan bir yaya geçidinde meydana geldi. Sürücü C.K.'ya Karayolları Trafik Kanunu'nun 74/B maddesine dayanarak fahri müfettiş tarafından 1.979 TL tutarında ceza verildi. Ancak mahkeme tarafından yapılan inceleme sonucunda cezanın iptaline karar verildi.

61612840-59142-fahri-mufettis-nasil-olun.jpg

CEZAYI YARGIYA TAŞIDI

Sürücü trafik cezasına itiraz etmesi ile avukatı Aykut Özdemir'in sunduğu dilekçede müvekkilinin suçlamaları destekleyecek herhangi bir delil veya fotoğraf gibi somut kanıtların olmadığı vurgulandı. İtirazı değerlendiren Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, delil yetersizliğinden dolayı cezayı iptal etti. Mahkeme kararında, Kabahatler Kanunu'nun 25. maddesi gereğince idari yaptırım uygulanabilmesi için suçun işlendiğine dair açık ve net delillerin sunulması gerektiğine dikkat çekildi.

Yapılan incelemede iddia edilen ihlalin kanıtlanamadığı olayın ne zaman ve nerede gerçekleştiğine dair yeterli bilginin olmadığı tespit edildi. Bu nedenle tutanağın usulsüz düzenlendiği sonucuna varıldı ve idari para cezasının iptaline hükmedildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.