MHP’den CHP'ye geçen belediyede büyük indirim! Fiyatı 1 TL'ye düştü

MHP’den CHP'ye geçen belediyede büyük indirim! Fiyatı 1 TL'ye düştü
31 Mart yerel seçimlerinde Manisa'da Büyükşehir Belediyesi 74 yıl sonra CHP'ye geçti. Seçim sürecinde MHP'li başkan Cengiz Ergün ile CHP'nin adayı Ferdi Zeyrek arasında yaşanan polemik uzun süre konuşulmuştu. Seçimi kazanan Zeyrek verdiği sözü tuttu.

31 Mart yerel seçimlerinin sonrasında yeni başkanlar mazbatalarını aldı ve görevlerine resmen başladı.

Tarihinde ilk kez AK Parti'den fazla oy alan CHP, 1950 yılından beri kazanamadığı Manisa Büyükşehir Belediyesi'ni kazandı.

Seçim sürecindeyken çok konuşulan illerinden biri olan Manisa'da yaşanan 'su' polemiği ise uzun süre gündemdeki yerini korumuştu.

Eski Başkan MHP'li Cengiz Ergün, seçim sürecinde CHP'nin adayı Ferdi Zeyrek'in vaadiyle alay etmişti. Ergün, “2 ton su 1 TL diyor. Yapamazsın Ferdi Bey, yapamazsın. Atma Ferdi din kardeşiyiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek, resmi sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamayla, ilk iki ton suyun 1 TL olduğunu ve sonraki kademelerde yüzde 30 indirim uygulanacağını duyurdu.

ekran-alintisi.jpg

Başkan Ferdi Zeybrek'in sosyal medya hesabından da yaptığı bu paylaşıma, Manisa'da yaşayanlar övgü dolu yorumlar yaptılar. Şehirdeki en büyük sorunlardan birini göreve gelir gelmez çözen Başkan Zeyrek'e çok sayıda teşekkür mesajı atıldı.

CEMEVLERİNİ DE UNUTMADI

Cemevleri resmi olarak ibadethane statüsünde olmadığı için, bu yerlerde su kullanım bedeli alınıyordu. 31 Mart yerel seçimlerinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ferdi Zeyrek sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir açıklamasını da paylaştı.

asdasdsa.jpg

Zeyrek açıklamasında, Alevi vatandaşların ibadethanesi olan cemevlerinden, camilerden ve mezarlıklardan alınmadığı gibi su kullanım bedelinin alınmayacağını, Manisa’da hiçbir ayrım yapmadan tüm vatandaşlara eşit hizmet verme anlayışıyla tüm yurttaşların yanında olduklarını açıkladı.

FERDİ ZEYREK KİMDİR?

Ferdi Zeyrek 1977 yılından Manisa’da dünyaya geldi. İlkokul, orta okul, ve lise eğitimini Manisa’da tamamladıktan sonra, üniversite için Bursa’da yer alan Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde eğitim hayatına devam etti ve okulunu başarı ile bitirdi. 2003 yılında Nurcan Zeyrek ile hayatını birleştiren Ferdi Zeyrek, 3 kız babasıdır.

ekran-alintisi-jpg1.jpg

Askerlik görevini yerine getirdikten sonra kendi şirketini kuran Zeyrek, ayrıca çeşitli STK ve derneklerde de aktif görev almıştır.

2019 yılında CHP’den Manisa Büyükşehir belediye Başkan Adayı olan Zeyrek, Manisa Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği, Şehzadeler Belediye Meclis Üyeliği ve İmar Komisyonu Üyeliği gibi pek çok görevin altından kalmayı başarmış, en son yapılan 31 Mart yerel seçimlerinde de sandıktan birinci olarak çıkarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.