Eski ehliyetlere ilişkin flaş açıklama İçişleri Bakanlığı son noktayı koydu

Eski ehliyetlere ilişkin flaş açıklama İçişleri Bakanlığı son noktayı koydu
Vatandaşların eski tip kimlik ve ehliyetlerini yenilemek amacı ile nüfus müdürlüklerinde yoğunluk oluşturmaya başlamaları üzerine İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

İçişleri Bakanlığı sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak vatandaşların eski ehliyetlerin yenilenmesi için gerekli belgeleri ve yapılması gerekenleri sıraladı.

ehliyet2.jpg

EHLİYETLERİ YENİLEMEK İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ

Eski ehliyetlerin yenisiyle değiştirilmesi için öncelikle sağlık raporu alınması gerektiğini belirten İçişleri Bakanlığı gerekli harç ödemelerinin yapılmasının ardından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerine başvuru yapılmasını istedi. Bakanlık yeni ehliyetlerin ise vatandaşların verdikleri adreslere kargo ile gönderildiğini bildirdi.

Yenilenen ehliyetlerin süresinin 10 yıl olduğu belirtilen bakanlık açıklamasında bazı ehliyetlerin ise geçerlilik süresinin 5 yıl olduğu hatırlatıldı.

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada eski kimlikler için herhangi bir değiştirme tarihi bulunmadığını ancak eski ehliyetlerin mutlaka 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilenmiş olması gerektiğini duyurdu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.