Hayat onlara güzel Elektrikli otomobil alana otoyol ve MTV bedava

Hayat onlara güzel Elektrikli otomobil alana otoyol ve MTV bedava
Benzin ve motorin ile çalışan tüm araçlara trafik yasağı getirmeye hazırlanan Avrupa'da elektrikli araçlara ise cazip teşvikler veriliyor. Bu teşviklerin içinde vergi muafiyeti bile bulunuyor.

Bazı ülkelerin elektrikli otomobilleri özendirmek için yaptığı ayrıcalıklar baş döndürüyor. Bu teşviklerin bazılarının Türkiye'de uygulanabileceği belirtiliyor.

Dünyada elektrikli araç kullanımını yaygınlaştırmak için hükümetler devreye girerek elektrikli otomobil satın alan sürücülere bir dizi indirim ve kolaylıklar sağlıyor. Elektrikli araç satın alanlara en büyük teşvik ise Norveç'te yapılıyor.

elektrikliarac3.webp

OTOYOL ÜCRETİ VE MTV BEDAVA

Elektrikli otomobil sürücülerine tanınan ayrıcalıkların en yüksek düzeyde uygulandığı ülkelerin başında Norveç bulunuyor. Bu nedenle son günlerde Norveç'te elektrikli araç satışları %80’i aşmış durumda. Ülke genelinde bütün otoyolların elektrik araç kullanan sürücülere ücretsiz yapılması ve 5 yıl boyunca hiçbir vergi almama kararı Norveç'te elektrikli araçların satışının patlamasına neden oldu.

elektirikliaracv2.jpg

Türkiye'nin ilk yerli elektrikli aracı TOGG içinde ÖTV indirimi uygulanmıştı. Avrupa ve ABD'deyi yakından takip eden elektrik araç kullanıcıları ise benzer indirimlerin TOGG içinde söz konusu olabileceği görüşünde... İndirim ve vergi muafiyetleri ile birlikte TOGG satışlarında da patlama olmasına kesin gözü ile bakılıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.