Emeklilikte intibak yasası mı geliyor? O isimden flaş açıklama

Emeklilikte intibak yasası mı geliyor? O isimden flaş açıklama
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı hükümete intibak çağırısında bulundu

Milyonlarca emekli yeni yılda maaşlarına yapılacak zammı dört gözle bekliyor.

Önce asgari ücretin belirlenmesinin ardından, enflasyonun açıklanmasıyla birlikte memur ve emekli maaş zamları da belli olacak.

Yeni yılda maaşlara gelecek zam merak edilirken Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün’den intibak düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ergün, aylıklarının asgari ücret karşısında eridiğine dikkat çekti. Emeklilere aylık bağlama oranı uygulamasında 2000 öncesi dönemdeki kriterlere dönülmesi gerektiğini söyleyen intibak düzenlemesinin acilen uygulamaya konulmasını söyleyen Kazım Ergün, hükümete çağrı yaptı.

tued-baskani-kazim-ergun-fxxj-cover.jpg

“2000 YILI ÖNCESİNE DÖNÜLMESİ LAZIM”

En düşük emekli aylığının devlet katkısıyla 7 bin 500 lira olduğunu hatırlatan Ergün, Türkiye'deki 15,6 milyon emeklinin yaklaşık yüzde 40'ının 7 bin 500 lira düzeyinde aylık aldığının altını çizdi.

Emeklilerin düşük emekli aylığı ve yüksek enflasyon karşısında zorlandığını söyleyen Ergün, emekli aylığı hesaplanma sistemi yetersiz olduğundan, güncel ekonomik şartlar karşısında emekli aylıkları giderek küçüldüğünü vurguladı.

erken-emeklilik-3-1-1702405689.jpg

Devlet katkısıyla desteklenen en düşük aylık ödemesinin 7 bin 500 lirada sabit kalmasıyla da emeklilerimiz muhtaç durumuna düştüğünü belirten Kazım Ergün, bu durumu kalıcı olarak değiştirmenin tek yolu olduğunu ifade etti ve şunları söyledi:

“İvedilikle 2000 sonrası emeklilerimizin intibak sorunu çözülmeli, aylık bağlama oranı uygulamasında, 2000 öncesi dönemdeki kriterlere dönülmeli. Bunun dışındaki çözümler popülist ve geçici olacaktır. Bu iş için kaynak sorunu olduğunu düşünmüyoruz. Bütçeden 2024 yılında faize ayrılan kaynakla emeklilerimizin intibakı çok rahat yapılabilir."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.