Sadece yüksek IQ’lu kişiler 6 saniyede görebiliyor 'Farklı mısır koçanı şahin gözlülerden saklanamıyor'

Sadece yüksek IQ’lu kişiler 6 saniyede görebiliyor  'Farklı mısır koçanı şahin gözlülerden saklanamıyor'
Aynı tarladan çıkan mısır koçanlarının arasına farklı bir koçan karışmış. Farklı koçanı 6 saniyede bulanlar en zeki kişilerden çıkıyor.

Optik illüzyon testleri, gözlerimizle beynimizin çalışma prensibini ortaya koyan testlerdendir. Zekayı geliştiren optik illüzyon testleri hem eğlenceli hem de düşündürücüdür. Odaklanmayı gerektiren bu testleri zeki olanlar şıp diye çözüyor, farklı olanı bulabiliyor. Bunun için şahin bakışlı olmanın dışında IQ seviyenizin de yüksek olması gerekiyor.

Görsel zekayı ve bilişsel becerileri ortaya koyan optik illüzyon testleri sık sık yapıldığında zeka puanını yükseltmeye yarıyor. Bu optik illüzyon testindeyse birçok mısır koçanının içindeki farklı mısır koçanını bulmaya çalışacaksınız.

Her biri aynıymış gibi görünen mısır koçanları arasındaki farklı olanı 6 saniye içerisinde görürseniz kendinizi ödüllendirebilirsiniz. O halde dikkatlice göz atın, sizce mısır koçanı nerede?

misir-kocani.jpg

Sadece6 saniyede bulabilen zeka küpü kişilerdenseniz tebrikler. Ancak görselin sağına, soluna, altına, üstüne baktığınız halde farklı koçanı göremiyorsanız biraz daha pratiğe ihtiyacınız olabilir.

Mısır koçanlarının arasındaki farklı olanı göremiyorsanız, üzülmenize hiç gerek yok. Çünkü aslında gözlerimiz beynimizi ve kendisini kandırmak için birbiriyle benzer görselleri bir bütün örüntü şeklinde görmeye meyillidir.

Ancak dikkatli bakarsanız farklı olan koçanı odaklanarak bulabilirsiniz. Odaklandığınız halde bulamıyorsanız birkaç ipucuna ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz.

FARKLI OLAN MISIR KOÇANI NEREDE?

Farklı mısır koçanını 6 saniye içinde bulan dâhileri bir kenara bırakırsak, bulamayanların kötü performans gösterdiklerini söyleyemeyiz. Çünkü bu tür testler pratikle herkes tarafından daha kolay bir şekilde bulunabilir. İşte bu yüzden ipucu gerekli olabilir.

misir-kocani.jpg

Farklı olan mısır koçanı için sol alt taraflara bakmayı denediniz mi? Biraz da bu taraflara bakmayı deneyin.

Eğer farklı mısır koçanını hala bulamadıysanız işte tam şurada:

misir-kocani-cozum.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.