Bir rakı grubuna daha zam geldi! Fiyat listesi belli oldu

Bir rakı grubuna daha zam geldi! Fiyat listesi belli oldu
Yüksek enflasyon, durulmak bilmeyen ekonomik kriz nedeniyle zam dalgaları durulmak bilmiyor. Hemen hemen her sektör ve her ürün gelen zamlardan nasibini alırken bu sefer zam haberi rakıdan geldi.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından paylaştığı gönderiyle bir rakı grubuna daha zam geldiğini listesiyle birlikte açıkladı.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, ''Beylerbeyi rakıya zam geldi, zamsız günümüz yok artık'' notuyla yeni zamlı fiyat tablosunu paylaştı.

Dündar sosyal medya hesabından daha önce paylaşmış olduğu bir gönderisinde ''Önümüzdeki günlerde rakıya maliyet zam geçişi bekleniyor. Yüzde 10 ile 20 arasında'' diyerek gelecek olan zammın sinyallerini vermişti.
Bugün ise paylaştığı gönderiyle vermiş olduğu bu sinyallerde yanılmadığını gösterdi.

YENİ ZAMLI FİYAT LİSTESİ

Resim

raki-zam.jpg

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE DE RAKI VE ŞARAP FİYATLARINA ZAM GELMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde alkollü içkilerin fiyatlarına bir dizi zam yapımıştı.Bu zam haberleri, özellikle rakı ve şarap severler arasında dikkat çekti. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya platformları üzerinden yapılan paylaşımlarla birlikte bu zam oranlarını duyurmuştu. Buna göre, Mey | Diageo ve Efe Rakı gibi önemli markaların ürünlerine zam geldiği belirtilmişti.

Rakı fiyatları incelendiğinde, 35cl lik bir rakının 445 TL, 50 cl lik olanın 599 TL ve 70 cl lik olanın ise 775 TL olduğu görüldü. Ayrıca, 100 cl lik rakının fiyatı da 1075 TL olarak güncellendi. Efe Rakı grubunda da benzer bir zam trendi izlendi ve fiyatlarında yüzde 10'luk bir artış gerçekleşti. Buna göre, 70 cl lik bir Efe Rakı'nın fiyatı 768 TL'ye yükseldi.

Şarap tutkunlarını da etkileyen bu zam dalgasında, Kavaklıdere ve Doluca gibi önde gelen şarap markalarının ürünlerine yüzde 7 ile yüzde 10 arasında zam yapıldığı belirtildi. Bu artışlar, içki fiyatlarında genel bir yükseliş trendi oluşturarak tüketicileri etkiledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.