Asgari ücrette pazarlık kaçtan başlayacak Asgari ücrette masadaki en düşük rakam belli oldu

Asgari ücrette pazarlık kaçtan başlayacak Asgari ücrette masadaki en düşük rakam belli oldu
Milyonların için hayati öneme sahip asgari ücret görüşmelerinde ikinci kısım görüşmeler 18 Aralık'ta başlıyor. Tarafların masaya koydukları rakamlarda netleşmeye başlıyor.

2024 Asgari Ücret zammı bu hafta belli olacak. Masaya konan en düşük asgari ücret rakamı belli oldu ancak anlaşma sonucu bu rakamın ne kadar yükseleceği merak konusu...

para1aamakine.jpg

Geçim sıkıntısı çeken milyonlarca asgari ücretlinin zam oranının belirlenmesinde sona gelindi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı için yarın yeniden toplanacak. Asgari ücret pazarlığı minimum zam oranı da belli oldu.

paraa-001.jpg

Tek zam açıklaması ile yıkılan çalışan kesim toplantıdan çıkacak zam oranının yüksek olmasını bekliyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'dan asgari ücret zammı beklentilerine ilişkin bir açıklama geldi.

"EN AZ YÜZDE 38 ZAM OLUR"

Haberler.com'un aktardığı habere göre Emin Yılmaz "Asgari ücretle ilgili minimum yüzde 38 zam üzerinden pazarlık başlayacaktır. % 38 oranı da 15 bin 734 TL'ye denk geliyor. Buradan başlayıp refah payı da eklenirse yüzde 40-50 arasında yani 16 bin TL ile 17 bin 103 TL arasında olacağını düşünüyorum.

Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu dolar kuru 29.62 TL olarak açıklandı. Asgari ücret eğer 17 bin 103 TL olursa, dolar bazında 577 dolara denk gelecek. Asgari ücret geçen yıl ocakta 482 dolara denk gelmişti." diye konuştu

Eski Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, 500 dolar hedefini hatırlatan Emin Yılmaz "Eğer asgari ücrete yüzde 50 oranında artış yapılırsa bu dolar bazlı rekor demektir." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.