Dev bira fabrikası iflas etti 'Ekonomik krizle başa çıkamadı'

Dev bira fabrikası iflas etti 'Ekonomik krizle başa çıkamadı'
Yüksek enflasyon ve Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle her gün yeni bir iflas haberi duymak kaçınılmaz oldu. Bu sefer iflas haberi dev bira şirketinden geldi.

Son dönemlerde içki markaları adeta birbiriyle yarışır bir halde peşi sıra iflas ediyor. Geçen haftalarda iflas eden Craft Beer Cella’dan sonra bu sefer iflas haberi Hellers biradan geldi.

augustiner-helles.jpg

ÜRETİMİ TAMAMEN DURDURMA KARARI ALDI !

Tam 33 yıldır üretim yapan Kölsch markasına ait Hellers bira fabrikasın üretimini tamamen durdurma kararı aldı. Alınan bu karar aile şirketinin resmi web sitesinden duyuruldu.

Roonstraße'de bulunan fabrikanın kapanacağı duyurusu, şirket tarafından "Ne yazık ki bu noktada size bazı üzücü haberler vermek zorundayız. Bu kararı hafife almadık ve aylarca olası tüm senaryoları düşündük. Ancak sonunda, Heller bira fabrikasında bira üretimini yıl ortasında durdurmaktan başka alternatifimiz kalmadı" ifadeleriyle yapıldı.

Dev şirketin Patronu olan Anna Heller ise iflasla alakalı şu açıklamalarda bulundu,

Patron Anna Heller, "Ne yazık ki ekonomik olarak çalışmamız artık mümkün değil. Biralarımızı yıl ortasına kadar üretmeye devam etmeyi ve fıçılarda sunmayı planlıyoruz; halihazırda üretilmiş ve doldurulmuş olan şişeler depo boşalana kadar satılacak" şeklinde ekonomik krizden etkilendiklerini ve artık başa çıkamadıklarını açıklayarak iflas ettiklerini resmen duyurdu.

helles-biras.jpg

71itakv56es-ac-uf10001000-ql80.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.