Türk inşaat şirketi iflas etti 'Borç batağına saplandı'

Türk inşaat şirketi iflas etti 'Borç batağına saplandı'
Sırbistan’da bir Türk inşaat şirketi daha battı.

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında yazdığı, Kronos şirketiyle ilişkilendirilen inşaat firması Juno İnşaat, iflas etti.

Ticaret Sicil Dairesi'nin internet sitesinde henüz yayınlanmamış olsa da, birkaç gün önce Danas gazetesinde yayınlanan bir ilana göre, Belgrad Ticaret Mahkemesi, Vemus Transport şirketinin teklifini kabul ederek, Juno İnşaat'a karşı iflas davası açtı.

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

İflas borçlusu olarak belirlenen Juno İnşaat'ın aşırı borçlu olduğu ve bu nedenle iflas davası açılmasının gerekli olduğu belirtildi.

İlanda, alacaklılar, iflas davasının açılmasından itibaren 120 gün içinde, hem teminatlı hem de teminatsız alacaklarını bildirmek üzere davet ediliyor.

Borçlular da Juno İnşaatı'na olan yükümlülüklerini derhal yerine getirmeye çağrılıyor ve bu yılın Haziran ayı ortalarında bir inceleme duruşması planlanıyor.

ÇİN DEVLET ŞİRKETİNİN DE TAŞERONLUĞUNU YAPIYORDU

Juno inşaat şirketinin Sırbistan'daki devlet altyapı projelerinde bazı yol bölümlerinin yeniden inşasına da katılmıştı. Çin devlet şirketi Shandong'un taşeronluğunu yapan şirket, sahibi Türk vatandaşı Mahmut Taha Karslioçlu'ya ait.

İnşaat Şirketi Kurmak için Bilmeniz Gerekenler | Mükellef Blog

Sırbistan'da Aralık 2021'de tescil edildi ancak 2023'te kurucu kanunda yapılan değişiklikle Özgür Baki Sezgin yönetici ve yasal temsilci oldu.

ÇALIŞANLARINA VE ORTAKLARINA BORÇ BIRAKTI

Sezgin, Forbes Sırbistan'ın yazdığı gibi, Sırbistan'da 2022 yılına kadar Kronos inşaat olarak adlandırılan danışmanlık ajansı MMS Consultancy'nin sahibidir. Juno, doğrudan bir mülkiyet bağlantısı olmamasına rağmen Sezgin tarafından sosyal ağlarda Kronos'un yan şirketi olarak tanıtıldı.

Bu yılın Ocak ayında Juno İnşaat'ta daha önce iflas davası açılmıştı ve bu arada Forbes Sırbistan'ın öğrendiğine göre, inşaat sahibi geçen sonbaharda Türkiye'ye giderek hem çalışanlara hem de iş ortaklarına borç bırakmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.