Dev sanayi şirketi iflasın eşiğinde 'Mahkeme 6 ay süre verdi'

Dev sanayi şirketi iflasın eşiğinde 'Mahkeme 6 ay süre verdi'
Bursa’da faaliyet gösteren Barmak Barutçuoğlu Gıda Makinaları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi için mahkeme tarafından yeni bir karar alındı.

Barutçuoğlu Ailesi, 1961 yılında Bursa'da ekmek üretimiyle sektöre giriş yapmıştır. Şirketleri, sektörde öncü konumda olan Barutçuoğlu Grup tarafından yönetilmektedir. Kurulduğu günden bu yana, üretim teknolojilerindeki yenilikleriyle tanınan firma, endüstriyel ekmek fabrikası üretiminde dünyanın ilk beş şirketi arasında yer almaktadır.

Firmanın ürettiği ekmekler, şekillendirildikten sonra firmanın ürettiği fırınlarda pişirilerek Avrupa, Asya, Afrika, Avustralya ve Amerika kıtalarında sofralardaki yerini almıştır.

Barutçuoğlu Ailesi'nin başarı öyküsü, ekmekçilik sektörüne öğretmenlik yaparken yaşadığı geçim sıkıntısıyla başlamıştır. Mustafa Barutçuoğlu, Şebinkarahisar'da bir ekmek fırını açarak şirketin temellerini atmıştır. 1981 yılında Ekmesan'ı kurarak sektörde önemli bir konuma gelmiş ve 1987 yılında Türkiye'de üretimde liderliği elde etmiştir. Firma, sektörle ilgili 100 çeşit makine üretip bunları 60 ülkeye ihraç etmiştir. Ayrıca, Türkiye'deki Ankara Halk Ekmek, Bursa Besaş ve İstanbul Halk Ekmek gibi büyük kuruluşlara da ekipman tedarik etmiştir3-b.jpg

KARAR YAYIMLANDI

Alacaklılar ve 3. şahıslar için yapılan duyuruda, şirkete tanınan konkordato mühletinin uzatıldığı belirtildi.

Alınan kararda şu ifadeler yer aldı:

Davacılar Barmak Barutçuoğlu Gıda Makinaları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi ( 0142022178000018 Mersis No. ) ( 1420221780 Vergi No. Burcu Barutçuoğlu tarafından açılan Adi Konkordato davasında;

a) Davacıların İİK'nın 297.maddesinin 2.fıkrasındaki haller de dahil olmak üzere, malvarlıklarının muhafazası için tüm tedbirlerin alınması uygun görülmüş,19/09/2022 tarihli tensip ara kararları ile verilen tedbirlerin kesin mühlet süresi içerisinde aynen devamına,

b) Kesin mühlet içinde daha önce atanan Konkordato Komiseri Yıldırım Can Arpaçay'ın komiserlik görevinin devamına,

Davacılar Barmak Barutçuoğlu Gıda Makinaları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi ( 0142022178000018 Mersis No. )( 1420221780 Vergi No. Burcu Barutçuoğlu'na verilen 1 yıllık kesin mühletin 16/02/2024 tarihinden itibaren altı (6) ay uzatılmasına karar verilmiştir. İlanen duyurulur.

iflas-karari.jpg

konkortafds.jpg

DÜNYADA İLK BEŞ ARASINDA

Barutçuoğlu Ailesi, ekmekçilik sektörüne 1961 yılında ekmek üretimiyle girmiştir. Kurulduğu tarihten itibaren ekmek üretiminde ve üretim teknolojilerinde sektörün öncüsü Barutçuoğlu Grup, üretim gücü ile endüstriyel ekmek fabrikası üretiminde dünyada ilk beş arasındadır.

Firmanın ürettiği fırınlarında şekillendirilen ve pişirilen ekmekler; başta Avrupa, Asya ve Afrika kıtaları olmak üzere Avustralya ve Amerika’da da sofralardaki yerini almıştır.

eefd.jpg

TÜRKİYE'DEKİ HALK EKMEK FABRİKALARI ONLARIN ÜRÜNLERİNİ KULLANIYOR

Ekmekçilik sektörüne öğretmenlik yaparken yaşadığı geçim sıkıntısı nedeniyle başladığını ifade eden Barutçuoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlu, Şebinkarahisar'da ekmek fırını açarak şirketin temellerini atmıştı.1981 yılında Ekmesan'ı kuran, Barutçuoğlu 1987 yılında Türkiye'de üretimde birinci oldu. Sektörle ilgili 100 çeşit makine üreten firma, 60 ülkeye ihraç ettiği makineleri ayrıca Türkiye'deki Ankara Halk Ekmek, Bursa Besaş ve İstanbul Halk Ekmek'e de satmıştı.

ekmrh.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.