Türk güvenlik şirketi iflas etti 'Yüzlerce kişi işsizler kervanına katıldı'

Türk güvenlik şirketi iflas etti 'Yüzlerce kişi işsizler kervanına katıldı'
Küresel ölçekte hissedilen ekonomik zorluklar, büyük kuruluşları olumsuz etkilemeye devam ediyor. Güvenlik denince akla gelen Türk firması iflas etti.

Türkiye'de küresel ekonomik krizin yarattığı etkilerin bir sonucu olarak konkordato ilan eden ve iflas eden firma sayıları artış gösterdi.

Bu dönemde, güvenlik sektöründe önde gelen bir Türk firmasının iflas etmesi, güvenlik sektörünün önemli aktörlerinden birinin zorlu ekonomik koşullar altında nasıl etkilendiğini gözler önüne serdi.

Dünya genelinde tarihin en büyük ekonomik krizi yaşanmakta. Bu küresel çaptaki kriz, çeşitli faktörlerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkmıştır. Tedarik zincirinde yaşanan sorunlar, krizin derinleşmesine neden olan önemli bir etken olarak karşılanılıyor.

Profesyonel Güvenlik Şirketi İle Çalışmak Size Ne Kazandırır? – OWL Özel Güvenlik

Bu sorunlar, krizin etkilerini azaltmak adına hızla çözülmeye ihtiyaç duyulan kırılmaları beraberinde getiriyor.

Şanlıurfa'da tanınmış bir güvenlik sektörü firması olan Kral Özel Güvenlik'in iflas kararı alındı.

Şirketin 2023 yılında konkordato talebinde bulunduğu, ancak Şanlıurfa Ticaret Sicil Müdürlüğü kayıtlarına göre bu talebin reddedildiği öğrenildi.

Şanlıurfa Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato başvurusunu reddederek firmanın iflasına hükmetti. Firmanın iflası sonrası yüzlerce kişinin işsiz kaldığı söyleniyor.

2.jpg

3.jpg

KONKORDATO SÜRECİ NASIL İŞLİYOR? İFLAS NEDİR?

Bir borçlunun ticari durumu sarsıldığında, alacaklıların alacaklarını belirli bir plana göre tahsil etmeleri için aralarında ve mahkeme nezdinde onaylanan anlaşmaya konkordato denir.

İflas ise, bir firmanın günü gelmiş borçlarını ödeyemez hale geldiğinde mahkeme kararıyla ilan edilen durumu ifade eder.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.