Ünlü Türk mobilya devi iflasın eşiğinde 'Mahkeme 2 ay süre verdi'

Ünlü Türk mobilya devi iflasın eşiğinde 'Mahkeme 2 ay süre verdi'
Türkiye’nin en ünlü mobilya markaları arasında yer alan ve çok sayıda iş yeri ve evi süsleyen mobilya devi iflasın eşiğine geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), geçtiğimiz yılın Aralık ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini açıkladı.

TOBB tarafından yayınlanan verilere göre Aralık ayında kurulan şirket sayısı 12 bin 781 oldu. Aralık ayında kapanan şirket sayısı ise 6 bin 236 oldu.

MOBİLYA DEVİNE EK SÜRE VERİLDİ

Bursa’da faaliyet gösteren mobilya devi Gürsan Mobilya İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi geçtiğimiz aylarda konkordato ilan etmişti.

mobilya-devi-iflas-etti-binlerce-kisi-isinden-olacak-f66ba6.jpg

İnegöl’de ürettiği çok sayıda mobilya ürünü Türkiye’nin dört bir yanına satan ve çok sayıda kurum ile kuruluş için mobilya üreten Gürsan Mobilya hakkında mahkemeden yeni bir karar çıktı.

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından alınan yeni karara göre şirkete verilen üç aylık geçici konkordato mühleti kararı 17 Şubat 2024 tarihi itibariyle 2 ay süre ile uzatıldı.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, bir şirketin veya şahsın iflasını önlemek veya iflas durumunda varlıklarını daha verimli bir şekilde yönetmek için borçlarını yeniden yapılandırmayı amaçlayan yasal bir süreçtir. Türkiye'de konkordato süreci, 2004 yılında yürürlüğe giren ve daha sonra birkaç kez değişikliğe uğrayan İcra ve İflas Kanunu'nda düzenlenmiştir.

Konkordato, mahkeme kararı ile başlar ve genellikle borçlunun alacaklıları ile anlaşarak veya mahkemece belirlenen şartlar altında borçlarını yeniden yapılandırarak devam eder. Bu süreçte borçlu, iflasını gerçekleştirmeden varlıklarını koruyabilir ve işletmeyi sürdürebilir. Konkordato sürecinde, borçlu varlıklarını satamaz veya başka işlemler yapamaz, çünkü bu süreç borçların yeniden yapılandırılması amacıyla yürütülen bir süreçtir.

Konkordato süreci, borçlu açısından maliyetli olabilir ve bazı koşulları yerine getirmesi gerekebilir. Bu nedenle, konkordato başvurusu yapmadan önce iyi düşünülmesi ve uzman görüşü alınması önemlidir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.