Türk tekstil devi iflasın pençesinde 'Mahkeme 2 ay süre verdi'

Türk tekstil devi iflasın pençesinde 'Mahkeme 2 ay süre verdi'
Tekstil sektöründe 2011 yılından bugüne dek faaliyet gösteren firma iflasın eşiğinde.

Ekonomik sıkıntılar ve artan enflasyon, işletmeleri de olumsuz etkilemeye başladı.

Tekstil sektöründe başlayan konkordato başvuruları artık diğer sektörlere de sıçramış durumda.

Ekonomik zorluklar, vatandaşların geçim sıkıntılarını artırırken, işletmeleri de köşeye sıkıştırdı.

Kredi faizlerinin yükselmesiyle birlikte likidite sorunları daha da derinleşirken, tekstil endüstrisindeki konkordato ve iflas vakaları hızla yayılmaya başladı.

Yüksek enflasyona bağlı maliyetlerdeki artışlar ve tüketim gücündeki düşüş özellikle tekstil sektörünü olumsuz etkiledi.

Çengel İplik Tekstil

2011 YILINDAN BERİ FAALİYET GÖSTERİYORDU

Tekstil Sektöründe fason iplik büküm firması olarak Gaziantep'de hizmet veren firma Busoft İplik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi konkordato talep etti.

Tekstil sektöründe 2011 yılından bugüne dek faaliyet gösteriyordu.

Polyester, fdy, teksturize, floş ve asetat ipliklerinizi modern tesislerde gerekli koşullar altında büküm işlemini ve paketleme işlemlerini gerçekleştiriyordu.

ff-001.jpg

T.C. GAZİANTEP 1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINDAN

ESAS NO : 2023/785 Esas

-Gaziantep Ticaret Sicil Müdürlüğünün 44585sicil numarasında kayıtlı davacı Busoft İplik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi hakkında -Gaziantep Ticaret Sicil Müdürlüğünün 25349sicil numarasında kayıtlı davacı Turan Makine Metal Ve Plastik İmalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi hakkında-30634611778T.C. Kimlik Numaralı Mehmet Akif Turan hakkında,
-11375253984 T.C. Kimlik Numaralı Tunahan Büyükkonuklu hakkında
hakkında verilen ve 15.02.2024 tarihinde son bulacak olan geçici mühlet kararının, 15.02.2024 tarihinden başlamak üzere 2 AY SÜRE İLE UZATILMASINA
-Daha önce bu dosya nedeniyle verilen tedbir kararlarının aynen devamına
-Daha önce görevlendirilen geçici komiserler olan hukukçu bilirkişi Doç. Dr. Öğretim üyesi Tayfun Ercan, Yeminli Mali Müşavir - Bağımsız Denetçi Nurullah Çuhadar ve Prof. Dr.Öğretim Üyesi Mehmet Şentürk'ün görev sürelerinin 15.04.2024 tarihine kadar devam etmelerine
-Alacaklıların, ilândan itibaren yedi günlük kesin süre içinde dilekçeyle itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hâl bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri,
-Davacı şirketlerin ve gerçek kişilerin ödemelerinin komiserlerin ONAYINA tabi tutulmasına karar verilmiştir.02/02/2024

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, finansal zorluklarla karşı karşıya kalan bir borçlunun başvurabileceği hukuki bir süreçtir. Bu süreç, borçlunun ödemelerini yerine getirememesi durumunda alacaklılarıyla müzakere yaparak borçlarını yapılandırmasına ve ödeme koşullarını düzenlemesine olanak tanır.

Genellikle iflası önlemenin veya ertelemenin bir yol olarak kullanılan konkordato, borçlu tarafından mahkemeye başvurularak başlatılır. Mahkeme, borçlunun finansal durumunu değerlendirir ve uygun bulduğu takdirde konkordato kararı verebilir. Bu kararın ardından borçlu, belirlenen bir plan doğrultusunda alacaklılarını tatmin etmeye çalışır.

Konkordato sürecinde, borçlu genellikle alacaklılara özel bir ödeme planı sunar. Bu plan, borçların hangi koşullarda ve ne kadar sürede ödeneceğini belirler. Alacaklıların çoğunluğu bu planı kabul ederse, konkordato gerçekleşir ve borçlu ödemelerini belirlenen plana göre yapar. Ancak, alacaklıların çoğunluğu planı reddederse, mahkeme iflas kararı verebilir.

Konkordato, borçlu ve alacaklılar arasında anlaşma sağlamayı hedefler ve genellikle iflasın olumsuz etkilerini en aza indirmeye çalışır. Ancak, her ülkenin konkordato süreci farklıdır ve yerel yasal düzenlemelere tabidir. Bu nedenle, konkordato süreciyle ilgili detaylar, ilgili ülkenin yasalarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.