Çabuk çıkan ojeye son! Bu yöntemler kalıcılık etkisi veriyor

Çabuk çıkan ojeye son! Bu yöntemler kalıcılık etkisi veriyor
Kalıcı oje yaptırmayı sevmiyor, evde kendi ojelerinizi sürüyorsanız kalıcılık sağlaması için size harika yöntemlerle geldik.

Bozulan, tırnak uçlarından çıkmaya başlayan, rengi kaçan ojelerinizin nasıl daha kalıcı hale gelebileceğini biliyor musunuz? Çok basit birkaç yöntemle ojelerinizi tıpkı kalıcı oje yaptırmışsınız gibi uzun süre boyunca kullanabilirsiniz. İster duşa girin isterseniz temizlik yaparken eldiven takmayı ihmal edin, tırnaklarınızdaki ojenin ilk sürdüğünüz haliyle kaldığını görünce sevineceksiniz.

Rengarenk ojelerinizin kısa sürede çıkması sürekli bir emek ve zaman harcamanıza neden olur. Bu durum bir hayli yorucudur. O yüzden ojenin çıkmaması için neler yapmalı diye merak ediyor olabilirsiniz.

tirnak1.jpg

Ojenin çıkmaması için uygulanabilecek birkaç basit önlem var. Bu yöntemleri uygulayarak sürdüğünüz ojelerden kolayca vazgeçmeniz gerekmeyecek ve siz ne zaman isterseniz o zaman çıkarabileceksiniz. Yani siz çıkarana kadar ojeleriniz olduğu yerde kalacak ve elleriniz bakımlı görünmeyi sürdürecek.

OJENİN ÇIKMAMASI İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Bir kozmetik mağazasından alıp eve geldiğiniz ve keyifle sürdüğünüz ojeleriniz birkaç güne kalmadan çıkmaya başlar. Bu olağan bir durumdur. Çünkü kalıcı oje uygulamaları bambaşka yöntemlerle yapılır. Kalıcı olmayan ojelerin bir süre sonra tırnak uçlarından aşınmaya başlaması şaşırtıcı değil. Ancak birazdan sayacağımız yöntemler tırnaklarınızdaki renkleri korumayı sürdürecek.

Ojenin çıkmaması için neler yapmalı diye soranlar için şu yöntemleri önerebiliriz:

1. TEK KAT SÜRMEK YETERLİ DEĞİL

Çift kat olarak uygulamadığınız ojeler çok daha kolay çıkar. Bir ojenin kalıcılığını sağlaması için tek katta kalmamanızı tavsiye ederiz. Ayrıca uyguladığınız ojenin rengini çok daha canlı göstermek için mutlaka iki kat sürmelisiniz. Böylece ojeleriniz hem canlı görünürler hem de kolay çıkmazlar.

tirnak3.jpg

2. OJE KURUTUCU KULLANILMALI

Sürdüğünüz ojelerin kuruması uzun zaman alabilir. Böyle durumlarda yumuşak kalan ojeler çok daha hızlı bir şekilde çıkmaya başlar. Hatta kuruduğunu sandığınız zamanlarda ellerinizi yıkarken bile yavaş yavaş aşınan ojeler, birkaç güne kalmadan hızlıca çıkmaya başlayacaktır. Bunun için mutlaka oje kurutucu kullanmanız gerekiyor.

3. KİRDEN YAĞDAN TEMİZEYİN

Tırnak yüzeyinde görünmeyen kirler bulunabilir. Bu kirler, sürdüğünüz ojenin kalitesini de belirleyebilir. Nasıl ki makyajınızı bile yüzünüzden bir makyaj temizleme suyu yardımıyla silmeniz gerekiyorsa tırnaklarınızı da aynı özenle temizleyin.

4. TIRNAKLARA CİLA SÜRÜN

Her şeyi denediniz ve ojelerinizin kalıcılığını sağlayamadınızsa tırnaklarınıza ojeden sonra bir kat da cila uygulayın. Şeffaf ve güçlü bir cila ojeyi sabitler, çabucak çıkmasının önüne geçer.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.