Yuvanızı yenilemek için aşırı masrafa gerek yok! Ev hanımlarına uğraşsız ev yenileme taktikleri

Yuvanızı yenilemek için aşırı masrafa gerek yok! Ev hanımlarına uğraşsız ev yenileme taktikleri
Büyük bir masraf olmadan evinizi baştan yaratmaya ne dersiniz? Eskimiş eşyalar ve sıkıcı gelmeye başlayan dekorasyonunuz için yepyeni önerilerle geldik.

Ev yenilemek hem çok büyük maliyetler gerektirebilir hem de yeni bir taşınma sürecine girmeyi tetikleyebilir. Eşyaların baştan aşağı değişmesi, eskiyenlerin yerine yenilerinin alınması, evin boyası badanası derken epey bir masraf çıkarır.

Pek çok ev hanımı, eşyaları eskidikçe ve dekorasyon aynı kaldıkça sıkılmaya başlar. İşte böyle zamanlar için kurtarıcı birkaç önerimiz var. Fazla masrafa girmeden evinizi baştan aşağı değiştirebileceğiniz öneriler için detayları vermeye başlayalım.

dekorasyon2.jpg

DEKORASYONU KOLAY YOLDAN DEĞİŞTİREBİLECEĞİNİZ ÖNERİLER

Evlerinizi sıcacık bir yuva haline getirmek için basit birkaç yöntem var. Bu yöntemlerden dilediğinizi kullanarak yeni bir tarz oluşturabilirsiniz. Sıkıldığınız renkler ve dokular böylece değişecek, ruhunuza iyi gelecek. O halde önerilerimizi sıralayalım:

HALILAR

Evlerimizde en çok eskimeye yüz tutan eşyalardan biri halılardır. Halılarımız sürekli üzerinde gezindiğimiz için ve terliklerimizin sürtünmesinden dolayı hızlı aşınır. Ancak eskise de eskimese de zamanında bir hevesle aldığımız halıları değiştirerek ev dekorasyonumuza yenilik katmaya evimizin zemininden başlayabiliriz.

Koyu renkli bir halı kullanıyorsak açık renge geçerek aydınlık sağlayabiliriz ya da düz desensiz halımızı değiştirerek daha cıvıl cıvıl renklerden oluşan desenli halılar tercih edebiliriz.

dekorasyon3.jpg

PERDELER

Ev tadilatı gibi maliyeti yüksek dekorasyon değişiklikleri yerine perdelerinizi değiştirerek evinize farklı bir hava katmanız mümkün. Çiçekli perdeler, her zaman kullandığınızın aksi bir renk kullanmak gibi ufak tefek bir değişiklik evinizi yepyeni bir yuvaya dönüştürecek.

DUVAR KAĞITLARI

Kirli duvarları yeni bir renge boyamak ve tazelenmek istiyor olabilirsiniz. Ancak bu oldukça maliyetli olabilir. Tüm mobilyaları kaldırmak ve kaplamak, yerleri muşamba kaplamak gibi işler tam bir külfet olur ve fazla zaman alır. Tüm bunların yerine duvar kağıdı kullanarak zamandan ve paradan tasarruf edebilirsiniz.

KOLTUK VE YASTIK KILIFLARI

Koltukları değiştirip yenilemek için bir bütçeniz yoksa ama aynı zamanda yeni bir dekorasyona ihtiyacınız varsa farklı renklerde kılıflar kullanabilirsiniz. Yastık kılıflarınızı daha canlı renklerle değiştirebilirsiniz.

MASA ÖRTÜSÜ

Her zaman kullandığınız masa örtüsü dekorasyonunuzun bir parçasıdır. Gözünüz buna alıştığı için farklı görmüyor olabilirsiniz ancak değişim iyi gelebilir. Farklı desende rengarenk bir masa örtüsü hiç fena olmaz.

dekorasyon1.jpg

EV AKSESUARLARI

Dekorasyonu değiştirmenin ve eve sıcak hava katmanın en kolay yolu aksesuar değişikliği yapmaktır. Yani yeni biblolar, hoşunuza giden bir tablo, en sevdiğiniz çiçeğin yapay formu, mumlar ve yeni şamdanlar misafirleriniz tarafından bile hoş karşılanır ve dikkat çeker.

Ev ekonomisine katkı sağlamak, aynı zamanda yuvanızın tarzını değiştirmek için yapabileceğiniz bu basit yöntemleri belki bir anda uygulayamayabilirsiniz ama yavaş yavaş yapabilirsiniz. Hoş bir dekorasyonla evinize canlılık ve yaşam katabilirsiniz. Üstelik maliyetler bir hayli düşük olacak ve tadilata gerek kalmayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.