Yağ gibi kaygan lavabo gideri için doğal çözüm ‘Sadece 10 dakikada hiç kullanılmamış gibi yapıyor’

Yağ gibi kaygan lavabo gideri için doğal çözüm ‘Sadece 10 dakikada hiç kullanılmamış gibi yapıyor’
Kimyasal ürün kullanmadan 10 dakikada lavabo giderinizi açabileceğinizi biliyor muydunuz? Tamamen doğal ve hepimizin mutfağına giren malzemelerle yapabilirsiniz. İşte detaylar…

Tıkanan lavabo giderinizi tek hamlede, üstelik evdeki doğal malzemelerle açabileceğinizi duymak sizi biraz şaşırtmış olabilir. Ancak bu mümkün. Sadece yöntemini bilmeniz ve uygulamanız, ardından 10 dakika boyunca beklemeniz yeterli. Peki, doğal lavabo açıcı nasıl yapılır? Detayları vermeye başlayalım.

lavabo1.jpg

LAVABO AÇMAK İÇİN EVDE NE YAPILIR?

Genellikle lavaboları tıkanan kişiler marketlerde satılan ve ağır bir kimyasal olan lavabo açıcıları kullanır. Bu lavabo açıcılar giderlerin yıpranmasına ve zamanla aşınıp zarar görmesine neden olabildikleri gibi insan sağlığına da zarar verir.

lavabo-acma2.jpg

Solunum yollarından geçerek akciğerlerde hasara neden olabilen kimyasal lavabo açıcı tozları kullanmamak gerekiyor. Ancak tıkanan lavabo giderlerini açmak hiç o kadar kolay değil. Peki, lavabo açmak için ne yapmalıyız diye soruyorsanız basit ama bir o kadar da etkili çözüm yöntemimiz bulunuyor.

DOĞAL LAVABO AÇMA YÖNTEMİ

Lavabo açmak için evde ne yapılır diye merak edenler için öncelikle doğal yöntemleri uygulamalarını öneriyoruz. Kimyasalların geri dönülmez zararlarını görmemek için en etkili ve doğal lavabo açma yönteminden bahsetmeye başlayalım.

lavabo2.jpg

Doğal lavabo açıcı formülünün malzemeleri şu şekilde:

  • 1 çay bardağı karbonat
  • 2 su bardağı beyaz sirke
  • 1 bez veya havlu
  • Sıcak su (lavabodan kullanabilirsiniz)
  • Yaklaşık 1 su bardağı limon suyu

DOĞAL LAVABO AÇICI NASIL UYGULANIR?

Karbonatı lavabonun giderine doğru dökmelisiniz. Ardından 2 bardak beyaz sirkeyi de lavaboya dökmelisiniz. Kullanacağınız 1 bezi veya havluyu lavabonuzun giderinin üzerine örtmelisiniz.

lavabo-acma.jpg

Tüm bu işlemin ardından 10 dakika boyunca beklemelisiniz. 10 dakikanın sonunda sıcak suyla durulama yapabilirsiniz. Durulama işleminin ardından koku için bir çözüm arıyorsanız, bir bardak limon suyu dökün ve etkisini görün.

Doğal lavabo açma yöntemi işte bu kadar basit. Sonuçlar karşısında hayrete düşecek, “kimyasal kullanmadan lavabo açmak ne kadar kolaymış” diyeceksiniz. Bu yöntemi ister banyo ister mutfak lavabonuzda kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.