İstanbul’dan akın akın oraya göç ediyorlar Şehir kalabalığından kaçanın sığınağı

İstanbul’dan akın akın oraya göç ediyorlar   Şehir kalabalığından kaçanın sığınağı
İstanbul’un kalabalığı Muğla’ya yerleşenlerin sayısını artırdı. Peki, neden Muğla’ya göç arttı? İşte sebepleri…

Türkiye’nin göç haritası son yıllarda değişime uğramaya başladı. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden kaçmak isteyenler ya daha küçük şehirlere yerleşiyor ya da Muğla’yı tercih ediyor. Yani Muğla’ya olan göç bir hayli arttı. Peki, bunun sebepleri ne?

VATANDAŞIN İSTANBUL’DAN GÖÇME NEDENİ NE?

İstanbul’da yaşayanlar bir şekilde bu şehri terk etmenin telaşına düştü. Farklı illerden seneler önce İstanbul’a göçmüş kişiler artık burayı da terk ediyorlar. İstanbul’u terk etmek içinse farklı gerekçeler olabiliyor.

İstanbul’dan göçmenin en önemli nedenlerinden biri emeklilik olabiliyor. Emeklilik yaşı gelmiş olan ve İstanbul’da zor koşullarda yaşamını sürdürmek istemeyen kişiler bu şehri terk edip daha sakin bir yaşamı tercih edebilirler.

mugla.jpg

İstanbul, deprem riski ile son günlerde en çok konuşulan illerden biri. Risk faktörü çok fazla olduğu için de bu şehri terk etmek isteyen çok fazla kişi olabiliyor.

Artık uzaktan çalışabilme imkanı sunan firmalar çok fazla. Bu sebeple iş için İstanbul’u tercih edenler artık farklı illere de yerleşebiliyorlar. Evlerinden çalışmayı tercih ediyorlar.

İstanbul’un Suriye, Afganistan ya da Türkiye’nin farklı illerinden göç alması ve git gide kalabalıklaşması da bu şehirden kaçma isteği doğurabiliyor.

mugla2.jpg

GÖÇ EDENLER NEDEN MUĞLA’YI TERCİH EDİYOR?

Doğal güzelliklere sahip bir il olan Muğla, aynı zamanda emeklilerin de çok seveceği bir sakinliğe sahip. Büyük ve kalabalık bir şehirde hissedilemeyen huzuru Muğla’da hissetmek mümkün. İstanbul’u terk etmek isteyenler de böyle düşünüyor ve Muğla’yı seçiyorlar.

Küçük ve sakin olmasının yanı sıra gelişmiş iller arasında yer alan Muğla, eğitim ve sağlık hizmetlerinin iyi olması sebebiyle de tercih ediliyor. Ulaşım imkanlarının bulunması ve çevresinde çok fazla gelişmiş ilin bulunması da önemli bir faktör.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.