Bunu ödemeyen araç sahipleri yanacak 'Son 3 gün'

Bunu ödemeyen araç sahipleri yanacak 'Son 3 gün'
Ek motorlu taşıtlar vergisi ve emlak vergisinin 2. taksidinde son ödeme için son 3 gün kaldı.

Ek motorlu taşıtlar vergisi (Ek MTV) için son tarih yaklaşırken bu ödemeyi yapmayan araç sahipleri satış işlemlerini gerçekleştiremeyecek. Bununla birlikte Ek MTV gecikme faiz oranları da güncellenmişti.

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren Ek MTV 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'da son bulacak.

araba-otomobil-otomotiv-ford-reu-1825865.jpgÖDENMEZSE CEZAİ DURUMA DÜŞÜLECEK

Bu yıl bir kereye mahsus olmak üzere iki kez ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi için son taksit ödemesi kaldı. Ek MTV'nin ilk taksiti ağustos ayında gerçekleştirilmişti. Vatandaşların cezai duruma düşmemek için Ek MTV 2. taksit ödemelerini belirlenen tarihe kadar yatırmaları gerekiyor.

Vergi ödemeleri için süreç sürüyor. Evi ve otomobili (otomobil, kamyon, otobüs, minibüs, çekici vs...) olan herkesin ödemesi gereken Emlak Vergisi ve ek MTV ödemelerinin son taksitleri bu ay sonuna kadar yatırılacak.

1066214496-0-0-864-486-1920x0-80-0-0-949d534bd8bb05b3e90daa58b1efb832.jpgÖDEMELER NEREDEN YAPILACAK?

Ek MTV'yi yatırmayanlar araçlarını satamayacak ve trafikten çekemeyecek. Hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak. Muayene de yaptıramayacak.

Ek MTV ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek.

Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de yapılabilecek.

ekran-goruntusu-2023-11-27-082208.pngGECİKME FAİZ ORANLARI ARTTI

14 Kasım 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren bu yeni düzenleme ile kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranı yüzde 2.5'ten yüzde 3.5'e yükseltildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.