Ödemeler için bugün son gün 'Bunu yapmayan arabasını satamayacak'

Ödemeler için bugün son gün 'Bunu yapmayan arabasını satamayacak'
Ek motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ikinci taksiti için ödeme süresi bugün sona eriyor.

Ek MTV'nin ikinci taksiti için ödeme süresi bugün sona eriyor.

Ek MTV'nin ikinci taksit ödemesi için son gün

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla ek MTV düzenlemesi yapılmıştı. Ek MTV'nin ilk taksit ödeme süresi 6 Eylül'de biterken, bu dönemde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilmiş, hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si karşılanmıştı.

Ek MTV ve emlak vergisi ödemelerinde son gün 30 Kasım - Son Dakika Haberleri

Düzenleme kapsamında ikinci taksitinin ödeme süresi ise 30 Kasım'da sona erecek. Ek MTV'nin zamanında ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek.

Emlak Vergisi ve ek MTV ödemeleri başladı - Haber 7 EKONOMİ

ÖDEMELER NEREDEN YAPILACAK?

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek.

Ek MTV'nin ikinci taksit ödemesi için son gün yarın

Taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de gerçekleştirilemeyecek.

Ek MTV ödemesi yapmayanlar dikkat! Açıklama geldi..Vatandaşlar, bu vergileri ödemezlerse yaptırımla karşılaşabilir. Ödenmeyen MTV durumunda, araç sahipleri araçlarını satamayacak, trafikten çekecek veya hurdaya ayıramayacaklar. Ayrıca, bu araçlar yurt dışına çıkarılamayacak ve muayeneden geçemeyecek. Bu nedenle, mükelleflerin belirlenen süre içinde ödemelerini yapmaları büyük önem taşıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.