Selçuk Geçer ‘dikkat’ diyerek açıkladı seçimden sonra patlayacak

Selçuk Geçer ‘dikkat’ diyerek açıkladı seçimden sonra patlayacak
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yeni yayınında seçim sonrasını işaret ederek o alanda büyük bir patlamanın yaşanacağını belirtti.

Pek çok yatırımcının takip ettiği ünlü ekonomist Selçuk Geçer, YouTube üzerinden gerçekleştirdiği bir yayında yatırımcılara uyarılarda bulundu. Geçer, piyasa ile ilişkin önemli konulara da açıklık getirdi.

Selçuk Geçer, seçimden sonra konutlara özel düşük faizli enstrümanların tekrar hayata gireceğini vurgularken, “Bu da konut fiyatları patlamasına neden olabilir. Bu noktada dikkat edelim, her şey rakamlardan ibaret değildir.” söyleminde bulundu.

konut-2.jpg

Geçer, döviz de ufak bir yükselme eğiliminin olduğunu açıklarken, “Fakat sert bir yükselme olmaz. Seçime kadar, faizle baskılamaya devam edecekler. Seçimlerden sonra döviz kısmında hareketlilik olacak.” dedi.

Faizin artırılmasının önemli olduğunu belirten Geçer, enflasyonun faiz üzerinde olmasının kurun şu anki pozisyonuna neden olduğun söyledi. Geçer, “Bu koşullar nedeniyle dolar yükselecekti. Merkez Bankası’nın faizi yüzde 50 üzerinde olsa bile etki etmez. Çünkü enflasyon, faizin epey üzerinde olması kurun şu anki fiyatını belirledi.” ifadelerini kullandı.

merkez-bankasi-2.jpg

Mevduat faizlerinin son 20 yılının zirvesine çıktığını söyleyen Geçer, “Yüzde 46 güzel seviye. Ama doğru politikanın uygulanması çok geciktirildi. Şu anda yapılanları doğru buluyorum.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.