Zamlı maaşı duyan işçiler halaya durdu En düşük yevmiye 850 TL oldu

Zamlı maaşı duyan işçiler halaya durdu En düşük yevmiye 850 TL oldu
Yüzde 42.6 zam alan SSK ve Bağ Kur emeklileri karalar bağlarken işçilere güzel haber geldi. Yalova Belediyesi'nde çalışan işçilerin maaşına yüzde 88 oranında zam yapıldı.

Maaşlarına yapılan yüzde 88 zam yapıldığını duyan belediye işçileri ise güzel haberi davul zurna ile kutladı.

Yalova Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı yüzde 88 zamla birlikte 32 bin liraya yükseldi. Toplu iş sözleşmesinde yer alan zammı öğrenen işçiler ise Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’u omuzlara alarak dolaştırdı.

Yalova Belediyesi bünyesindeki Personel A.Ş. çalışanlarını ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri bugün sona erdi. Sözleşme Raif Dinçkök Kültür Merkezi’ndeki törenle Yalova Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalandı. İşçilere yüzde 88 zam yapıldığı duyuruldu.

İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi sonucu işçilerin günlük yevmiyeleri yüzde 65 zamlandı ve en düşük işçi yevmiyesi günlük 500 liradan 825 liraya yükseldi. Bunun yanında işçilere yapılan yan ödemeler ile birlikte yapılan zam yüzde 88'i buldu.

BAYRAM İKRAMİYELERİ DE BELLİ OLDU

İmzalanan sözleşme ile işçilere Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak gıda yardımı artı 4 bin 500 lira ikramiye, Kurban Bayramı'nda ise gıda yadımı artı 6 bin lira ikramiye ödenmesi kesinleşti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.