Maaşını öğrenmek isteyen bunu yapacak 'Detaylı ve kolay yoldan emekli maaşı hesaplama yöntemi'

Maaşını öğrenmek isteyen bunu yapacak 'Detaylı ve kolay yoldan emekli maaşı hesaplama yöntemi'
Emekli maaşlarını öğrenmek isteyen vatandaşlar pratik yollarını sorguluyor. Peki, emekli maaş hesaplama nasıl olur? İşte en kolay ve detaylı yöntemi…

SSK, Bağkur, memur emeklisi maaşları yeni dönemde merak konusu olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili açıklama yaparak zam haberini verdi. Bununla birlikte, TÜİK’in açıkladığı enflasyon farkına ekleme yapılarak emekliler için 2024 yılı maaş artışlarının yüzde 42.57 olacağı öğrenildi. Buna göre en az emekli maaşına yüzde 33.34’lük artış söz konusu olmuştu. Konuyla ilgili detaylarla ilgilenen vatandaşlar ‘emekli maaş hesaplama işlemi nasıl yapılır’ diye merak etmeye başladı.

emekliii.jpg

Net maaş hesaplama yöntemi arayanlar için pratik bir seçenek açıklandı. Böylece SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri sistemden kolayca giriş yaparak maaşlarını detaylı şekilde öğrenebilecekler. İşte maaş hesaplama 2024 yöntemi…

yyt28d93f0k0vmnehxc47q.webp

EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA YÖNTEMİ 2024

Zamlı maaşlarını merak eden emekliler, tam olarak ne almak istediğini öğrenmenin kolay yollarını arıyor. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sunulan net maaş hesaplama yöntemi bulunuyor. Emekli olan veya olmak isteyen vatandaşlar sistem üzerinden giriş yaparak maaşlarını öğrenebiliyorlar.

emeklikadin324.jpg

SGK ve e-Devlet üzerinden erişilebilen sistem sayesinde emekli maaş hesaplama işlemi yapılıyor ve tüm detaylar edinilebiliyor. Bunun için kullanabileceğiniz internet adresi olan https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ üzerinden giriş yaparak e-Devlet’e yönlendirilirsiniz ve bilgilerinizi girip hesaplamayı gerçekleştirebilirsiniz.

Sistem üzerinde TC kimlik numaranız, SSK sicil numaranız, baba adınız, nüfus il ve doğum tarihi bilgileriniz ile maaş hesaplama sayfasına aktarılarak net maaşınızı görebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.