Emekliye ek zammın ne zaman verileceği belli oldu ‘SSK ve Bağ-kur’lular dikkat ’

Emekliye ek zammın ne zaman verileceği belli oldu ‘SSK ve Bağ-kur’lular dikkat ’
SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına ek yüzde 5 artış içeren kanun teklifinin yürürlüğe gireceği tarih belli oldu.

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına ek yüzde 5 artış içeren kanun teklifi bu hafta içerisinde Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyor. Teklifle en düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükseltilmesi, işverene asgari ücret desteği 700 liraya çıkarılması ve sigorta primi desteği 2 yıl uzatılması gündemde olacak.

asfasgasgasgas.jpg

SSK VE BAĞKUR EK ZAM TARİHİ BELLİ OLUYOR

TRT Haber’in yer verdiği haberde SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına ek yüzde 5 artış içeren kanun teklifi bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşüleceği belirtildi. Teklifte en düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükseltilmesi, İşverene asgari ücret desteği 700 liraya çıkarılması ve sigorta primi desteği 2 yıl uzatılması gündem maddeleri olacak.

Meclis Genel Kurulu bu hafta çalışma hayatını ilgilendiren kritik kanun tekliflerini ele alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin beklediği düzenleme salı günü Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyor. Teklifle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ek yüzde 5 zam olacak. En düşük emekli maaşı ise 10 bin liraya yükseltilmiş olacak.

meclis-2.jpg

MECLİSTE HANGİ TEKLİFLER GÖRÜŞÜLECEK

Tekliflerde istihdamı korumaya yönelik kapsamlı teşvikler yapılacak. İşverene asgari ücret desteği 500 liradan 700 liraya gelecek. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşulları kolaylaştırılacak. Asgari prim ödeme gün sayısı 450 güne düşürülecek. Genel salgın durumu, kısa çalışma gerekçesi olarak yasaya girmesi bekleniyor. Teklifte işverene sigorta primi desteğinin de süresi uzatılacak. İlave kadın ve genç istihdamı sağlayan işverenlere yönelik destek 2 yıl daha uzatılması bekleniyor.

Tekliflerin önümüzdeki günlerde Meclis'e sunularak kısa sürede yasaya girmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.