Özgür Demirtaş'ın dolandırıcılarla başı dertte 'Sakın kanmayın' diyerek uyardı

Özgür Demirtaş'ın dolandırıcılarla başı dertte 'Sakın kanmayın' diyerek uyardı
Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş'ın dolandırıcılarla başı dertte. Demirtaş, 'Sakın kanmayın' diyerek takipçilerini uyardı.

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medyayı aktif kullanan isimlerden biri. Ekonomik anlamda analizleri ile ve paylaşımlarıyla sık sık gündem olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bu kez takipçilerini sahte video konusunda uyardı. Sosyal medyada kendisi ile ilgili yapay zeka kullanılarak sahte bir video paylaşıldığını belirten Demirtaş, takipçilerini dolandırıcılara karşı uyardı. Yapay zeka ile hazırlanan videoyu paylaşan Demirtaş, “Benim görüntüm üzerine yapay zeka ile ses ekliyorlar. Üstüne tıklamayın direkt şikayet edin" dedi.

“SAKIN BÖYLE ŞEYLERE KANMAYIN”

Demirtaş'ın sahte videosunu paylaşan bir takipçisi "Hocam sizin sesinizi yapay zeka ile seslendirip ve ağzını yapay zeka ile değiştirip siz konuşmuşsunuz gibi milleti dolandırmaya çalışan bazı dolandırıcılar var paylaşırsanız sevinirim" diyerek uyardı.

ekran-goruntusu-2024-01-23-091007.png

Takipçisinin uyarması üzerine Demirtaş ise, "Sevgili arkadaşlar sakın böyle şeylere kanmayın. Hepsi dolandırıcılık. Güvenilirliğimi kullanıyorlar. Benim görüntüm üzerine yapay zeka ile ses ekliyorlar. Direkt şikayet edin. Üstüne tıklamayın” ifadelerini kullandı.

YAPAY ZEKA İLE DOLANDIRICILIK

Yapay zeka ile hazırlanan sahte videoda Demirtaş'a "Merhabalar, 3 haftada 4 araba aldım ve borçlarımı ödedim. Bunun için günde 25 dakikadan fazla çalışmadım. Sabah otomatik ticaret programını açıyorum ve gün boyu işlem görüyor. İşlemlere katılıyor ve akşamları kartıma para geliyor. Kimse bu kadar para kazanmayı reddetmez” şeklinde konuşturulduğu görüldü.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum