Ünlü Türk halı markası satılacak '2016 yılında kayyum atanmıştı'

Ünlü Türk halı markası satılacak '2016 yılında kayyum atanmıştı'
Türkiye'nin köklü halı markalarından biri olan Gümüşsuyu Halı, sektördeki önemli bir gelişmeye imza atarak Boyteks Tekstil AŞ'ye ait olan paylarının tamamını satışa çıkardı.

2016 yılında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İstikbal Mobilya ve Boyteks'in yönetimi kayyuma devredilmiş, Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği müsadere kararı ise Yargıtay tarafından onaylanarak şirketin mülkiyeti Hazine'ye geçmişti.

Türkiye nin köklü halı markası satılıyor

MUHAMMEN BEDELİ 1 MİLYAR 215 MİLYON TL

Türkiye'nin köklü halı sektöründeki öncü markalarından biri olan Gümüşsuyu Halı, Boyteks Tekstil AŞ'nin sahipliğindeki paylarını tamamını satışa çıkardı.

Gümüşsuyu - Elda Halı'nın muhammen bedeli, 1 milyar 215 milyon TL olarak belirlendi.

Aynı zamanda ev tekstili sektöründe önemli bir konuma sahip olan İstikbal Mobilya, bünyesinde bulunan Doqu Home markasındaki yüzde yüz oranındaki payını açık ihale usulüyle satışa sundu.

Türkiye'nin köklü halı markası satılıyor!

Doqu Home'un muhammen bedeli ise 455 milyon TL olarak açıklandı.

Gümüşsuyu Halı, sadece modern tarzı ve zengin ürün koleksiyonları ile değil, aynı zamanda elyaf üretimindeki başarısıyla da sektörde dikkat çeken bir marka konumunda bulunuyor.

Bu satışlar, Türkiye'nin tekstil sektöründeki önemli gelişmelerden biri olarak öne çıkıyor.

KUMAŞ ÜRETİMİNDE SEKTÖR ÖNCÜLERİ ARASINDA YER ALIYOR

Vellteks Tekstil, sektördeki lider konumunu korumak adına açık ihale usulüyle satışa çıkarıldı ve muhammen bedeli 1 milyar 750 milyon TL olarak belirlendi.

Potansiyel yatırımcılar, ihaleye teklif vermeden önce belirtilen koşulları yerine getirdiklerinde, belirlenen tarihlerde üretim tesislerini ziyaret etme ve Bilgi Odası'ndan şirketle ilgili detaylı bilgilere elektronik ortamda erişim imkanına sahip olacaklar.

Ünlü Halı Markası Gümüşsuyu Satılıyor

ADRESE ELDEN TESLİM EDİLMESİ GEREKİYOR

Bu adım, yatırımcılara şirketin faaliyetlerini daha yakından inceleme ve değerlendirme fırsatı sunarak, sağlıklı bir teklif süreci için gerekli bilgileri edinmelerine olanak tanıyacak.

İhale şartnamesi gereği, kapalı teklif zarflarının son başvuru tarihine kadar, Esentepe, Şişli/İstanbul'daki Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun bulunduğu adrese elden teslim edilmesi gerekiyor.

Teklifler, ihale tarihinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nda düzenlenecek toplantıda, teklif veren yatırımcıların katılımıyla açılacak ve İhale Komisyonu tarafından değerlendirilecek. Değerlendirme sonrasında açık artırmaya geçilecek.

Bu önemli süreç, Türkiye'nin ekonomik dinamiklerine etki edecek dev tekstil markalarının satış ihalelerini içeriyor. Yatırımcılar, detaylı bilgi için www.erciyesanadolu.com/satis-ilanlari adresini ziyaret edebilir veya 0 352 207 18 00 numaralı telefondan bilgi alabilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.