Yüz binlerce vatandaşa hizmet veriyorlardı '3 dev Türk şirketi satışa çıkarıldı'

Yüz binlerce vatandaşa hizmet veriyorlardı '3 dev Türk şirketi satışa çıkarıldı'
EPDK'nın gerekliliklerini yerine getirememesi sebebiyle 3 doğalgaz dağıtım şirketine kayyum atamıştı. Söz konusu şirketler satışa sunuldu.

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK), Yalova ve Tekirdağ'ın Çorlu ile Bursa'nın İnegöl ilçelerinde faaliyet gösteren ve toplamda 425 bin aboneye doğal gaz dağıtım hizmeti sunan Armagaz, Çordaş ve İngaz şirketlerine, tüketici hizmetlerindeki aksaklıklar ve Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ'ye (BOTAŞ) olan borçlarını ödememeleri sebebiyle kayyum atamıştı.

ANKARA'DA ÖZELLEŞTİRİLEN DOĞAL GAZ DAĞITIM ŞİRKETİ, KARINI SON 1 YILDA 117 MİLYON TL ARTIRDI

Yalova, Çorlu ve İnegöl'de toplam 425 bin aboneye, yaklaşık 1 milyon 250 bin vatandaşa doğal gaz dağıtım hizmeti veren bu şirketlere kayyum, tüketici hizmetlerindeki aksaklıklar ve BOTAŞ'a borçların ödenmemesi nedeniyle atandı.

SATIŞA ÇIKARILDI

Armagaz, Çordaş ve İngaz şirketlerinin satışına dair Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) ihale ilanları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, ekimde 30,4 azaldı - Dünya Gazetesi

Bu şirketlere ait satış süreci, EPDK tarafından açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek ve ihale tarihleri daha sonra ayrıca duyurulacak.

İlana göre, Armagaz en düşük fiyatla 1 milyar 106.4 milyon TL'ye satışa sunuldu. Çordaş'ın minimum fiyatı 749.6 milyon TL, İngaz'ın ise en düşük bedeli 680.9 milyon TL olarak belirlendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.