O işçilere ek zam sinyali 'Türk İş Başkanı duyurdu'

O işçilere ek zam sinyali 'Türk İş Başkanı duyurdu'
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçilerini sevindirecek olan gelişmeleri açıkladı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında Ocak ayının ardından sözleşmesi başlayan kamu işçilerinin enflasyon farkı talepleri ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile konuyu tartışacağını dile getirdi.

Atalay, toplu iş sözleşmelerinin enflasyon nedeniyle eridiğini dile getirerek, Ocak ayından sonra başlayan kamu işçilerinin aldığı zam oranının, Mart ayından sonra işe başlayan işçilerin alamadığını ifade söyledi.

Atalay, açıklanan enflasyon rakamının yüksek olması nedeniyle, sözleşmesi Mart veya daha sonrasında başlayacak olan kamu işçileri arasında 10 - 14 puan fark olduğunu sözlerine ekledi.

Bunu düzeltmek adına Hazine ve Maliye Bakanı ile bir araya geldiklerini ancak yapılan görüşmelerin olumsuz sonuçlandığını ifade etti.

Atalay, Çalışma Bakanı Işıkhan'ın Ocak ayından sonra çalışmaya başlayan kamu işçilerine yapılacak ek ödemelerle ilgili olumlu bir hava olduğunu dile getirdi. Atalay, Bakan Işıkhan'ın, “Sözleşmesi ocak ayından sonra olanların hepsinin farkını vereceğim. Sıkıntınızı gidereceğim.” İfadelerini kullandığını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.