Yüzde 7 daha fazla alacaklar Emekli maaşını yükseltmek için bunu bekleyin

Yüzde 7 daha fazla alacaklar Emekli maaşını yükseltmek için bunu bekleyin
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, yeni yılda emekli olacaklar için yaklaşık yüzde 7 daha fazla gelir elde edeceğini ifade etti.

Yeni yılda emeklilik planları yapanlar için önemli bir fırsat var. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Ocak 2024'te emekli olacakların maaşlarının daha yüksek olacağını belirtti.

Erdursun, Ocak ayında emekli aylığı bağlananların, Aralık ayında emekli aylığı bağlananlara göre yaklaşık yüzde 7 daha fazla gelir elde edeceğini ifade etti. Bunun nedeni, Ocak ayında yapılacak olan enflasyon zammının, emekli aylıklarına yansıtılması. Ayrıca Ocak ayında Kıdem Tazminatı Tavanı'nın da yaklaşık 35.000 TL'ye çıkması bekleniyor. Bu da emeklilik hakkını elde edenlerin kıdem tazminatlarını artıracak.

maxresdefault.jpg

Özgür Erdursun, sosyal medya hesaplarından şu açıklamayı yaptı:

"Daha önce de belirttiğimiz gibi Ocak 2024'te emeklilik başvurusunda bulunanlar yaklaşık olarak %7 daha fazla bir emekli maaşı alacaklar.. Kıdem Tazminatı Tavanı ise bu kapsamda yaklaşık 35.000 TL civarında olacak. Emeklilik başvurusunu 2023/Aralık mı, yoksa 2024/Ocak mı diye düşünen kişilerin kararlarını kıdem tazminatı ile birlikte emekli aylığına vermeleri gerekiyor"

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.