Faturalarınız çok gelmesin Penceredeki bu yöntem soğuğu anında kesiyor

Faturalarınız çok gelmesin Penceredeki bu yöntem soğuğu anında kesiyor
Kışın doğal gaz, klima veya elektrikli ısıtıcı, yazın ise klima gibi soğutucu eşyalar kullanırız. Ancak evinizde PVC pencereler varsa, bu eşyaları kullandığınızda faturalarınızdan tasarruf etmiş olursunuz. Penceredeki küçük bir ayarla ısıtıcılarınız fazla enerji harcamadan evinizi hızlıca ısıtmanıza veya soğutmanıza yardımcı olur.

"Soğuk havalarda evde nasıl tasarruf edebilirsiniz?" Birçok kişi bu sorunun cevabını merak ediyor. Evinizde PVC pencereler varsa, bunların mevsime göre ayarlanabileceğini biliyor muydunuz? PVC pencereler, yazın serinlik, kışın sıcaklık sağlamak için tasarlanmıştır. Pencerenizin kenarında bulunan küçük bir mandal ile yaz-kış ayarını değiştirebilirsiniz. Böylece hem evinizin ısısını koruyabilir hem de doğalgaz faturasından tasarruf edebilirsiniz. PVC yaz-kış ayarı nasıl yapılır? İşte size kolay ve pratik bir rehber...

shutterstock-197415911-scaled.jpg

PVC YAZ-KIŞ AYARI NASIL YAPILIR?

  • Pencereyi açın ve iç kısmında bulunan yuvarlak veya oval şekilli kilitleme mekanizmasını arayın. Bu mekanizma, pencerenin açılıp kapanmasını sağlayan silindir kilidi kontrol eder.
  • Kilitleme mekanizmasının pim kısmına tornavida veya alyan anahtar gibi bir aletle müdahale edin. Pimi saat yönünde veya tersine çevirerek silindir kilidin pozisyonunu değiştirebilirsiniz.
  • Silindir kilidin üzerinde bir çentik olduğunu göreceksiniz. Bu çentik, pencerenin havalandırma ayarını gösterir. Çentik sola dönükse, pencere daha sıkı kapanır ve hava girişi azalır. Bu ayar, kış aylarında pencerenin ısı yalıtımını artırmak için uygundur. Çentik ortadaysa, pencere standart ayarlıdır ve her mevsim kullanılabilir. Çentik sağa dönükse, pencere daha gevşek kapanır ve hava girişi artar. Bu ayar, yaz aylarında pencerenin serinlemesini sağlamak için uygundur.
  • Silindir kilidin pozisyonunu istediğiniz ayara getirdikten sonra, pencereyi kapatın ve kilitleyin. Pencerenizin havalandırma ayarını başarıyla değiştirmiş oldunuz.

56265.jpg

PVC PENCERENİN YAZ MI YOKSA KIŞ AYARINDA OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

PVC pencerenizin hangi mevsim ayarında olduğunu öğrenmek için basit bir test yapabilirsiniz. Pencerenin kenarına bir parça kağıt sıkıştırın ve sonra çekmeye çalışın. Kağıt kolayca çıkıyorsa pencere yaz ayarındadır, kağıt zor çıkıyorsa pencere kış ayarındadır, kağıt hafif direnç gösteriyorsa pencere dört mevsim ayarındadır. Bir başka yöntem de silindir kilidin üzerindeki işarete bakmaktır. İşaret sola bakıyorsa kış, sağa bakıyorsa yaz, yukarı bakıyorsa dört mevsim ayarındadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.