Başvuranların 3.300 TL hesabında

Başvuranların 3.300 TL hesabında
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşlerini kaybeden ve maddi zorluk çeken kadınlara destek olmak için bir kampanya başlattı. Bu kampanya kapsamında, 3.300 TL nakit para verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eşini kaybetmiş kadınlara destek ödemesi yapılıyor. Bu kampanyadan faydalanmak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Bunlar arasında şunlar bulunmaktadır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma,
  • Eşini kaybetmiş olma yani dul olma,
  • Maddi sıkıntı içinde olma ve herhangi bir sosyal güvencesinin bulunmaması.

Başvuru yapmak isteyen eşini kaybetmiş kadınlar, e-devlet üzerinden sosyal yardım başvuru sayfasına giriş yaparak başvuru formunu doldurabilecekler. Başvuru formunda, kimlik, evlilik ve ikametgah bilgileri ile gelir durumunu kanıtlayan belgeler istenecek.

emekli-10-5gx0-cover.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuruları belirlenen tarih aralığında değerlendirecek ve uygun bulunan başvurulara PTT aracılığıyla nakit yardım gönderecek. Bu yardım kampanyası, eşini kaybetmiş ekonomik sıkıntılarını bir nebze olsun azaltacak. Kampanyanın resmi başlangıç tarihi ve başvuru sürecinin detayları, yakında Bakanlık tarafından açıklanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.