Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüdavendigâr Onur

Hüdavendigâr Onur

Yazar

Yümni Sezen'e armağan

Din sosyolojisi hakkında kaleme aldığı kitap ve makaleleriyle tanınan Prof. Dr. Yümni Sezen hakkında armağan bir kitap yayımlandı.

Millî Düşünce Merkezi İstanbul Şubesi''nce yayımlanan Prof. Dr. Yümni Sezen''e Armağan kitabını hazırlayan heyette Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bayraktar, İlahiyatçı yazar Sadık Güner, Turan Kültür Vakfı Başkanı, gazeteci Rasim Ekşi, emekli öğretim üyesi Dr. Musa Aksoy, emekli Albay Sedat İşgören ve editör Dr. Abdülkadir Yeler bulunuyor.

Baskısı Millî Basımevinde yapılan ve Ocak 2022 tarihinde yayımlanan kitap 331 sayfa olup çok sayıda yazar, akademisyen ve bilim adamının Yümni Sezen''i ve eserlerini tanıtan yazıları yer almaktadır. Bunlar arasında Rasim Ekşi, Nebile Özmen, Emel Süpürür, Arslan Bulut, Arslan Tekin, Süleyman Hayri Bolay, Emin Gürses, Mustafa E. Erkal, Bayraktar Bayraklı görülüyor.

Editör Abdülkadir Yeler, eser hakkında kaleme aldığı Önsöz de, "Bu çalışmanın meslek hayatının tamamını eğitimci olarak geçiren ve hâlâ entelektüel çalışmalarıyla Türk düşüncesine katkıda bulunmaya devam eden Yümni Sezen''e bir teşekkür olarak hazırlandığını" belirtmektedir.

Kitabın sunum yazısı ise Sadi Somuncuoğlu''na ait. Siyasetçi Hayrettin Nuhoğlu da makalesinde Türk milliyetçileri için örnek bir karakter olarak Sezen''i gösterirken, "Onun gerçek bir mücadele insanı olduğunu, hayatının birçok döneminde yaptıklarıyla ortaya koyduğunu" ifade etmektedir.

Yümni Sezen hocayı gördüğümde ya da adını duyduğumda aklıma hep S. Ahmet Arvasi gelir. Kendisi Arvasi''den bahsederken rahmetli olana kadar 24 yıl dostluğunun sürdüğünü anlatmaktadır.

Kitap bir dönemin siyasi ve kültürel yaşamına ışık tutmaktadır.

Esen kalın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları