Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüdavendigâr Onur

Hüdavendigâr Onur

Yazar

yeni ufuk dergisinin kapak konusu: Türk milliyetçiliği

Fikir adamlarımızdan S. Ahmet Arvasi, Türk milliyetçiliği için "Türk'ün mutluluğunu arayan hareket" ifadelerini kullanır.

Aylık eğitim ve kültür dergisi yeni ufuk, Ağustos 2023 tarihli sayısıyla 109'a yükselirken, kapak konusu olarak bu kez "Sağ-Sol Yok Türk Milliyetçiliği Var" konusunu tercih etti. Makaleyi kaleme alan Ali Kerem Akdağ, konuyu "Her şeyin zıddı mı olmalı?" başlığıyla incelerken, herkesin bildiği gibi sağ ve sol kavramlarını Batı'dan ithal ettiğimizi belirtmektedir.

Bilindiği gibi kaynaklarda, Fransız Devrimi zamanında farklı düşüncedeki politikacıların Fransız parlamentosunun sağ ve sol tarafında oturmalarından esinlenilerek bu kavramların oluşturulduğu belirtilmektedir.

Akdağ makalesinde, her musibette karşımıza Fransız İhtilali'nin çıktığını belirterek "Zaten başımıza ne geldiyse onun yüzünden gelmedi mi?" ifadelerini kullanmaktadır.

Türkiye'de hemen herkese göre Türk milliyetçilerinin sağcı olduğunu, bunun bir kabul sonucu söylendiğini belirten Akdağ, bu kabulün komünistlerin solcu olmasından kaynaklandığını, onların karşısındaki en büyük grup da Türk milliyetçileri olunca "en sağcı" olarak adlandırıldığına değinmektedir.

Ali Kerem Akdağ makalesinde ayrıca, Türkiye'ye özgü bazı guruplar olduğunu ifade ederek örnek olarak Kemalistleri göstermekte, Batıcı hümanist bir kitlemiz de olduğunu anımsatmakta, sonra siyasal İslamcılar sorununu ele almaktadır. İslamcıların "Ümmetin birleşmesindeki en büyük engel olarak kavmiyetçiliği gördüklerini, bu nedenle milliyetçiliğe düşman olduklarını" anımsatmakta, bu anlayışın yanlış olduğunu ifade etmekte, sonra da doğru teşhisi koymaktadır: Millî görüş, Türk görüşü değildir.

Ali Kerem Akdağ, sonra milliyetçi lider Alparslan Türkeş'in ünlü sözüyle yazısını bitirmektedir: "Solun ihanet derecesine varan davranışları karşısında, sağ ile olan kavgamızı erteledik".

yeni ufuk'un yazarlarından Seyran Şahin'in makalesi "Ak Otağ'ın Kara Bayrağı: Yas (Kültigin'in Vefatı)" başlığıyla bu sayıda da devam ederken, Nehir Çelikkollu da "Sekülerizm Üzerine" başlıklı yazısının üçüncü bölümüyle dergide yer almaktadır.

Muharrem Turgut "Turan hâlâ hayal mi?" makalesinde konuyu 'Millet', 'Vatan', 'Dış Türkler', 'Bugün Geldiğimiz Yer', 'Kızılelma ve Türk Cihan Hakimiyeti Mefkûresi" ara başlıkları altında incelemektedir.

Babür Mirza, "24 Haziran'a anlam katan o toy" yazısında Denizli'nin Acıpayam ilçesinde yapılan bir düğünle ilgili izlenimlerini anlatırken, Yağmur Kaban da terör örgütü PKK'nın "Eruh ve Şemdinli baskınları" hakkında bilgi vermektedir.

Altay Azer, 'Güney Türkistan'dan "Tutsaklardan bir tutsak" üst başlığıyla bahsederken, Senan Kazımoğlu da bir başka Türk yurdu "Azerbaycan'ın bağımsızlık mücadelesi"ni anlatmaktadır.

yeni ufuk dergisi, 109. sayısında da ahirete yıllar önce göç etmiş Türk fikir adamlarımızdan Ziya Gökalp (1876-1924) ile Ahmet Arvasi (1932-1988)'nin makalelerine yer vererek bu güzel geleneği sürdürmektedir. Gökalp'ın yazısı "Milletler cemiyeti", Ahmet Arvasi'nin makalesi "İstismarın istismarı" başlığını taşımaktadır.

Aylık eğitim ve kültür dergisi yeni ufuk'un imtiyaz sahibi Mehmet Nuri Serbest, sorumlu yazı işleri müdürü Berkan Sezer, genel yayın yönetmeni Hasan Okyay, editör Ali Kerem Akdağ'dır. Yayın ekibinde Sabiha Yıldırım, Mine Gülat, Naile Mert, Ceren Yüksel yer almaktadır. Sosyal medya sorumluları ise Büşra Onaç, Merve Turcan, Selinay Gün.

Dergiye ulaşamayanlar 'www.yeniufukdergisi.com' adresinden takip edebilir.

Bu arada genç bozkurtlardan Faruk Karabulut'un yeni ufuk'un Konya temsilciliğini üstlendiğini öğrendim. Tebrik ederiz.

"yeni ufuklara doğru" sloganıyla yayın hayatını sürdüren bu güzel dergiye uzun ömürler dileğiyle...

Esen kalın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları