YouTube'da yeni dönem başlıyor

YouTube'da yeni dönem başlıyor
Milyonlarca vatandaşın gün içerisinde sıklıkla aktif olduğu YouTube içerisinde milyonlarca içerik bulunduruyor. Aynı konu başlığı altında bir sürü video bulunan platform vatandaşların kafalarını karıştırıyor.

YouTube, dünyada en çok kullanılan çevrimiçi video paylaşım platformu. Bu da demek oluyor ki içerisinde milyonlarca içerik bulunuyor. Vatandaşların herhangi bir konu hakkında oluşturdukları ve paylaştıkları videolar bazen birbirlerine zıt düşebiliyor. Bu durum da kullanıcıların doğru bilgiye ulaşmasını zorlaştırıyor.

0x0-youtubea-mobilde-dev-guncelleme-1493018468720.jpg

DOĞRU BİLGİ HANGİSİ?

Doğru bilgiye ulaşımı kolaylaştırmak ve doğru olmayan bilgi ve haberleri bünyesinde barındırmak istemeyen video paylaşım platformu bu duruma son vermek için yeni bir döneme adım attığını duyurdu.

YOUTUBE'DA YENİ DÖNEM

Yanlış bilgilerin birçok platformda yaygın olduğu ve bazı durumlarda teşvik edildiği bile görülen bir dönemde YouTube, kullanıcıları güvenilir haber kaynaklarına yönlendirmek için bir haber merkezi kısmı oluşturuyor. Böylece hitap ettiği kullanıcı sayısına doğru haberleri ulaştıracak.

youtube-haberler-1.jpg

YOUTUBE HABER MERKEZİ NASIL OLACAK?

İlk olarak YouTube, haberler için özel, sürükleyici bir merkez sunacak. Bu sayfada “yetkili kaynaklardan” çeşitli formatlardaki haberler bir araya getirilecek. Yani isteğe bağlı video, canlı yayınlar, podcast’ler ve Shorts içerikleri barındıracak. Bu sayede kullanıcılar pek çok kaynaktan haberi derinlemesine takip edebilecek.

YOUTUBE NEYİ AMAÇLIYOR?

Kullanıcıların bir konu veya hikaye hakkında çeşitli kaynaklardan ve açılardan daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olmak ve bir konuyu derinlemesine keşfetmelerini kolaylaştırmak. YouTube ana sayfasında veya arama sonuçlarında gazete simgesi bulunan ilgili videoyu tıklayarak bir konunun veya hikayenin izleme sayfasına erişebilir hale geleceksiniz.

YouTube, bu özelliği yaklaşık 40 ülkede mobil cihazlarda kullanıma sunmaya başlıyor. Bu özellik sonunda masaüstüne ve TV uygulamalarına gelecek. YouTube’un haber ve yurttaşlıkla ilgili ortaklıklar direktörü Brandon Feldman ve haber ürün yönetimi direktörü Geoff Samek, “Bu güncellenmiş haber deneyiminin, izleyicilerin bir haber konusuna dalmak istediklerinde çeşitli güvenilir ve farklı kaynaklara erişmelerine yardımcı olacağına inanıyoruz.” açıklamalarını yaptı.

0x0-youtube-artik-saldirgan-icerikli-reklam-saglamayacak-1496646324929.jpg

Büyüklüğü tartışmaya kapalı olan video paylaşım platformu bu konuda iddialı ve 'Dünya'nın en iyisi' olabileceğini düşünüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.