Yılın ilk Güneş tutulması başladı An be an NASA'dan izlenebilecek

Yılın ilk Güneş tutulması başladı An be an NASA'dan izlenebilecek
Bugün, ABD, Meksika ve Kanada'da gözlemciler, 2024 yılının ilk tam Güneş tutulmasına şahit oluyor. Gökyüzünün bu nadir olayını izlemek isteyenler, en iyi görülebilecek bölgelere yoğun ilgi gösterdi. Türkiye saati ile 21.20'de başlayan bu gök olayı, yılın astronomi takviminde önemli bir yer tutuyor.

8 Nisan tarihinde, Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşen yılın ilk tam Güneş tutulması, 13 eyaleti kapsayan geniş bir coğrafyada izlendi.

gunestutulmasi6801.jpg

Gökyüzü olayı, Türkiye saati ile 21.20'de başladı ve Meksika'dan Kanada'ya uzanan bir hat boyunca, 186 kilometrelik bir şeritte gözlemlendi. Bu doğa olayı, Ay'ın Dünya ile Güneş arasına girmesiyle meydana geldi ve yalnızca Amerika'da, çok sayıda şehir ve kasabada şahit oldular.

tgerf.jpg

İzleyiciler, Dallas'tan Caribou'ya kadar uzanan bir dizi şehirde bu görsel şöleni takip etti. Tutulmanın süresi, izlenilen bölgeye bağlı olarak birkaç saniyeden dört dakikaya kadar değişkenlik gösterdi.

gunes-tutulmasi-768x512.jpg

Güneş ışınlarının direkt olarak göze zarar verebileceği uyarısıyla, gözlemcilerin özel olarak üretilmiş, kızılötesi ve ultraviyole ışınları filtreleyebilen sertifikalı gözlükler kullanmaları tavsiye edildi. ABD'de güneş tutulmasının gözlemleneceği eyaletlerdeki konaklama rezervasyonlarının yüzde 90’ı aştığı ifade ediliyor

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.