Kuyruğun başı var sonu yok Baklavanın fiyatını gören sıraya girdi

Kuyruğun başı var sonu yok Baklavanın fiyatını gören sıraya girdi
İstanbul Şirinevler, bayram öncesi hareketliliğe sahne oldu. Tatil için ailelerine tatlı sürprizi yapmak isteyen vatandaşlar, uygun fiyatlı baklava bulunca yoğun ilgi gösterdi. Fiyatların piyasa değerinin üçte biri kadar olması, baklava kuyruklarının uzamasına neden oldu.

İstanbul Şirinevler'de, Ramazan Bayramı arifesinde, ekonomik fiyatlarla tatlı temin etme umuduyla vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Özellikle cevizli baklava kilosu 84 lira, fıstıklı baklava ise kilosu 155 lira olarak belirlendiğinde, pek çok kişi bu fırsatı değerlendirmek için sıraya katıldı.

aw179544-01.jpg

Kuyruk o kadar uzundu ki sonu neredeyse gözükmezken, tatlıya ulaşmak isteyenlerin saatlerce beklemesi gerekti. Fiyatların piyasa değerinin üçte biri civarında olduğunu belirten bazı vatandaşlar, beklemenin değerini vurgulayarak, "Burada beklemeye değiyor" ifadesini kullandı.

aw179544-04.jpg

Bayram öncesi ucuz baklava peşinde olan vatandaşların oluşturduğu yoğunluk, havadan çekilen görüntülerle de gözler önüne serildi. İstanbul'da Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte tatlı ve şeker alışverişi için harekete geçenlerin sayısı artarken, Şirinevler'deki uygun fiyatlı baklava için bekleyiş bir saati buldu. Cevizli ve fıstıklı baklava fiyatları, tatlı severlerin bütçesine hitap ederken, bayram coşkusunu daha da artırdı.

aw179544-03.jpg

"1,5 SAAT OLDU HALA BEKLİYORUZ"

Ucuz baklava almak için bekleyen Zeki Ateş, “Baklava alabilmek için 1,5 saat oldu hala bekliyoruz. Fiyatları piyasaya göre uygun olduğundan dolayı biz de buradan alıyoruz” diye konuştu.

aw179544-05.jpg

"BURADA BEKLEMEYE DEĞİYOR"

Baklava sırasında bekleyen Mehmet Aslantaş, “Ben de 1 saattir sırada bekliyorum. Fiyatlar dışarıya göre gerçekten çok uygun. Dışarıda satılan baklavanın 3’te biri fiyatına burada baklava satılıyor. Cevizli baklavanın kilosu piyasada 300 TL’den aşağı yok. Burada kilosu 84 TL, burada beklemeye değiyor” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.