Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüdavendigâr Onur

Hüdavendigâr Onur

Yazar

Yakan Cumalıoğlu: Kıbrıs Türkiye'nin kaderini belirler

Hoca Ahmed Yesevi Vakfı'nın 240. Yesevi Dostları Kahvaltısı 16 Temmuz 2023 günü vakfın Küçük Ayasofya mahallesindeki merkezinde yapıldı. Vakfın 15 günde bir düzenlediği kahvaltılı sohbet toplantılarının bu kez konusu "Kıbrıs'ın Dünü-Bugünü ve Türkiye İçin Önemi" olarak seçildi.

Türkiye'de Kıbrıs sorununu en iyi bilen birkaç kişiden biri olan Kıbrıs Millî Koordinasyon Komitesi Başkanı Yakan Cumalıoğlu'nun yaptığı konuşma ilgiyle takip edildi. 1964 yılından beri Kıbrıs'la ilgilendiğini, 1963 yılındaki Kanlı Noel baskını ve orada yaşananları çok iyi bildiğini belirten Cumalıoğlu, "Coğrafya bir ülkenin kaderini belirler. Kıbrıs'ın önemi günümüzde daha önemli hale gelmiştir" dedi.

1878'de Türklere sorulmadan Kıbrıs'ın İngilizlere bırakıldığını belirten Cumalıoğlu, şunları söyledi: "Kıbrıs Türklerine 'Türk'üm' demek yasaklanmıştı. Buradaki Türklere Kraliçe'nin Müslümanları deniliyordu."

Cumalıoğlu, konuşmasında ENOSİS'e değindi, 1958'de Türklere yönelik saldırıların başladığını belirtti, 1964 yılındaki Erenköy hadisesinden bahsetti. Konuşmasında 2021 yılında "Bir Zamanlar Kıbrıs" dizisinin yayınlanacağını duyunca sevindiğini, izledikten sonra birçok yanlış yapıldığını görerek üzüldüğünü belirtti. Cumalıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bir macera filmi değil. Nasıl bu kadar hata olabilir. Dizide bir Rambo yaratılmaya çalışılıyor. Sanki Rambo filmleri seyrediyoruz."

Dizi filmin yanlışlarla dolu olduğunu belirten bir bildiri yayımladığını belirten Cumalıoğlu, ayrıca Mora ve Girit katliamlarına değindi, Yunan hamisi Batı'nın bu saldırılar karşısında her zaman olduğu gibi yine sessiz kaldığını söyledi.

Sadece gençler niye geliyor?

Cumalıoğlu, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara değinirken demografik yapıda değişiklik yapılmak istendiğini söyledi. "Demografik yapıdaki değişiklik önümüzdeki yıllarda yaşayacağımız tehlikeleri gösteriyor" diyen Cumalıoğlu, Afganistan'dan 25-30 yaşlarında deneyimli genç insanların sadece sırt çantalarıyla ülkemize geldiklerine, bunların silah kullanmış insanlar olduğuna, giydikleri pantolonların bile araziye uygun olduğuna dikkat çekti.

Esen kalın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları